23948sdkhjf

Fall i industriproduksjonen i april

Norsk industriproduksjon gikk ned 1,6 prosent fra mars til april 2020, viser sesongjusterte tall. Aktiviteten var preget av tiltak for å avgrense spredningen av koronaviruset i Norge. I perioden februar-april 2020 viste industriproduksjonen en nedgang på 2,7 prosent sammenliknet med forrige tremånedersperiode.

Les også: Industrien har falt 8,6 % siden februar

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Indeksnivået for industriproduksjonen var på 116,1 (2005=100) i perioden februar-april 2020 mot 119,3 i foregående tremånedersperiode.

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen falt med 1,6 prosent fra mars til april 2020. Dette fallet kommer etter en nedgang på 3 prosent fra februar til mars. Det var særlig arbeidsintensive næringer som opplevde stor nedgang i perioden, deriblant flere av næringane innen petroleumsrettet leverandørindustri. Strenge smittevernregler og karantene for ansatte ble meldt som viktige årsaker til den lave aktiviteten. Det var bygging av skip og oljeplattformer samt næringsgruppa møbelindustri og annen industri som bidro mest til den samlede nedgangen, med fall på eksempelvis 15 og 29 prosent.

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen gikk ned med hele 2,7 prosent i perioden februar-april 2020 sammenliknet med forrige tremånedersperiode. Det var den lave produksjonen i mars og april som trakk ned aktiviteten samlt sett i denne perioden. Bygging av skip og oljeplattformer bidrog klart mest til nedgangen, mens næringsmiddelindustrien trakk den samlede utviklingen i motsatt retning med en solid produksjonsøkning i perioden.

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.266