23948sdkhjf

Robot desinfiserer et rom for covid-19 på 15 minutter

Sammen med danske Blue Ocean Robotic lanserer nå Robotic Innovation en UVD-robot som desinfiserer et 40 kvm stort rom på 15 minutter.

Det gjelder også for desinfeksjon av SARS-COV2, viruset som fører til covid-19, som herjer verden for tiden.

Les også: Innfører hurtigtest før avreise til Norge

- Dette er en UVD-robot som bruker 15 minutt på å desinfisere et 40 kvm stort rom, uten tidkrevende prosesser i for- og etterkant. Denne teknologien skaper trygghet for de ansatte, øker smittevernet og reduserer fravær ved et eventuelt virus utbrudd, sier daglig leder Annette Anfinnsen i Rogalandsbedriften Robotic Innovation.

Hun opplyser at selve desinfeksjonen blir utført ved bruk av UVC-lys, og at dette er en metode som bruker ultraviolet lys til å ødelegge mikroorganimens DNA struktur, hindre reproduksjon og deaktiverer videre spredning av infeksjon. UVC-lyset er plassert på en mobil robot, slik lyset uhindret skal nå alle overflatter.

- UVD-roboten er utviklet av det danske selskapet Blue Ocean Robotic i samarbeid med Odense sykehus, hvor teknologien er utprøvd, for å bekjempe sykehusinfeksjoner. Korona-pandemien gjør at UVD-robotene nå rulles ut på sykehus, helsesentre, behandlingssentre, pleiehjem, skoler, fengsler, kontor-fasiliteter og butikker i Kina, USA og Europa, sier Anfinnsen videre.

NYE MULIGHETER: - Korona-pandemien har skapt nye muligheter for oss, sier daglig leder i Robotic Innovation. FOTO: MORTEN DAHL

Hun sier at korona-pandemien har skapt nye muligheter for Robotic Innovation, som har inngått samarbeid med Vingmed. Dette er et ledende selskap innen helseteknologi, og er norsk distributør av UVD-roboten.

- Samarbeidet ble en mulighet på grunn av kompetansen Robotic Innovation har på mobile roboter. Robotic Innovation kan levere UVD roboter mot helsesektoren i Rogaland, i tillegg til de andre markedene som de jobber mot, sier Annette Anfinnsen avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.353