23948sdkhjf

Bråstopp for Modum-bedrift

35 til 40 ansatte mister jobben som følge av koronakrisen for Geithus-bedriften Westad Industri AS.

Bedriften, som har 113 fast ansatte, må kvitte seg 35 til 40 av sine ansatte som følge av svikt i markedet etter koronapandemien, melder Drammens Tidende (DT) (bak betalingsmur).

Les også: 25 mister jobben

Det skjer etter et rekordår i 2019, der selskapet, som leverer dreiespjeldventiler til det flytende naturgass (LNG)-markedet, nådde 463 millioner kroner i omsetning.

Daglig leder Jørn-Inge Throndsen sier at innen utgangen av juni må altså 35 til 40 ansatte slutte. Ytterligere 15 til 20 ansatte kan måtte slå følge utover høsten dersom ikke ordreinngangen bedrer seg betraktelig.

– Det er en tragedie for de som blir berørt av oppsigelsene, sier Throndsen til DT.

Foreløpig har den 125 år gamle bedriften i Modum mer enn nok å gjøre, men ordreinngangen til fjerde kvartal i år er så lav at de ser seg nødt til å nedbemanne allerede ved utgangen av juni. Throndsen sier at ordrene stoppet helt opp da koronapandemien rammet for alvor.

Les også: Knusende rapport om Hurtigruten

VENTILPRODUKSJON: Westad Industri på Modum leverer dreiespjeldventiler til det flytende naturgass (LNG)-markedet.

Avisa skriver videre at selskapet, ser ingen annen utvei enn å nedbemanne. Permitteringer som ville vært en løsning i maksimum seks måneder, ville påført Westad en lønnsplikt som ville gått hardt utover økonomien til selskapet – dersom markedet ikke snur drastisk.

-Det handler om å overleve. Vi må passe på at vi kan innfri forpliktelsene overfor kundene, og at vi justerer aktiviteten slik at Westad best mulig kan møte oppgangen når den igjen måtte komme, sier den daglige lederen til avisa.

Ledelsen opplyser at de vil følge ansiennitetsprinsippet så langt det er mulig, men er åpne om at kompetanse også vil spille inn i nedbemanningsprosessen. Det kan bli aktuelt – dersom markedet snur – reansette oppsagte medarbeidere innen 12 måneder.

Man er nå gått i forhandlinger med fagforeningene. Tillitsvalgt for Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) sier til DT at er en trist beskjed de har fått, men at de er blitt orientert godt hele veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.36