23948sdkhjf

Frykter konkurser i oljebransjen

Analyseselskapet Rystad Energy tror oljeleverandørene vil oppleve et fall i etterspørselen på 22 prosent i Nordsjøen og internasjonalt.

Det melder Dagens Næringsliv (DN) (bak betalingsmur). Tallet gjelder for inneværende år, og ifølge DN er Rystad Energy svært bekymret for norsk leverandørindustri.

Les også: Seismikk-gigant i trøbbel

- Ett av fem selskap kan gå konkurs og det tar flere år før vi kommer opp igjen av dalen, sier Audun Martinsen, sjef for oljeserviceanalyse i Rystad, til DN. I tillegg tror han ikke at leverandørmarkedet vil komme tilbake til gamle høyder.

Oljeselskapene har allerede varslet store kutt i investeringene og det har servicebedriftene begynt å merke. Flere 1000 er permitterte og mange har også mistet jobbene sine som følge av koronakrisen og påfølgende oljeprisfall. Ifølge Rystad Energy lar også betalingene vente på seg siden operatørene ikke vil betale før de får varene og tjeneste leverte.

Analysesjefen mener det vil bli verre i tredje og fjerde kvartal, og første og andre kvartal neste år. Det vil ikke bli bedring før i 2022–2023. I tillegg tror han at ordrebøkene kan bli fullstendig tomme.

– Hvis vi ikke får den prisoppgangen vi håper på, så tror jeg mange kommer til å tørke helt opp, sier han til avisa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.112