23948sdkhjf

Kraftig produksjonskutt ved Johan Sverdrup

Om lag en femdel av Johan Sverdrups produksjonskapasitet vil falle bort, som følge av at regjeringen innførte et frivillig produksjonskutt i kjølvannet av koronakrisen.

Det melder E24, som igjen refererer det anerkjente nettstedet Bloomberg. Johan Sverdrup drives av Equinor, og feltet i Nordsjøen skal ifølge Bloomberg produsere nær 100.000 færre fat olje pr dag enn ved full kapasitet i juni.

Da Equinor la frem tall for andre kvartal meldte selskapet at det hadde trappet opp produksjonen på gigantfeltet til 470.000 fat pr dag i slutten av april, ifølge E24, som også skriver at Equinor opphevet sine egne produksjonsprognoser for 2020 etter myndighetenes pålagte produksjonskutt.

Ifølge Bloomberg skal Equinor produsere 376.000 fat pr dag fra Sverdrup-feltet i juni, som som altså er 94.000 fat mindre enn i april, som var toppnivået.

Kuttet vil føre til tapte inntekter for selskapet, og man har beregnet at de tapte inntektene vil utgjøre 35 millioner kroner pr dag. Det betyr at Equinor ifølge E24 vil tape rundt en milliard kroner i inntekter fra Johan Sverdrup-feltet.

Equinor får produsere maksimalt 416.000 fat per dag fra feltet i tredje og fjerde kvartal, ifølge nyhetsbyrået.

Equinor er majoritetseier i Sverdrup-feltet med 40 prosent, mens Lundin, Aker BP og Total er medeiere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109