23948sdkhjf

ONS-uenigheten fortsetter

Flere bedrifter har nå varslet søksmål mot energimessa ONS. Samtidig kommer arrangøren utstillerne delvis i møte med nytt tilbud.

Det har vært stor uenighet mellom flere av utstillerne som skulle deltatt på årets ONS-messe, og arrangøren av messa. Messen, som skulle gått av stabelen i Stavanger i månedsskiftet august-september, måtte avlyses grunnet koronapandemien. De tilbød påmeldte utstillere å dekke 50 prosent av utstilleravgiften for messen om to år som kompensasjon. Det har flere av utstillerne reagert kraftig på.

Les også: Havila og Shell uenige om kontrakt

Nå har utstillerne sendt varsel om søksmål til ONS. Etter å ha mottatt søksmålet snur nå messearrangøren og tilbyr delvis refusjon til 400 utstillere, melder NRK.

Det er advokatfirmaet Kluge, som på vegne av selskapene Framo, Clampon, Niras, Fourphase, Ellingsen Systems, Krohne Norway og Coast Central Base har sendt søksmål til Stiftelsen ONS. I brevet går det fram at om lag 120 utstillere støtter de nevnte firmaene i sakens anledning, og derfor vil det bli lagt opp til et gruppesøksmål.

Saksøkerne mener kanselleringen innebærer dermed et forsettlig avtalebrudd fra ONS sin side.

Samme kveld som saksøkerne hadde sendt brevet til ONS, kom Stiftelsen med et nytt tilbud til utstillerne. ONS sier at tilbudet ikke er som en følge av saksøkingen. Det nye tilbudet går ut på at utstillerne skal få velge mellom å få tilbake 55 prosent av det de har betalt inn, eller å få dekket 70 prosent av avgiften til den neste ONS-messen i 2022.

Men utstillerne er ikke fornøyde med det nye tilbudet. En av de som har gått til søksmål mot ONS siser at messearrangøren fortsatt beholder 45 prosent av pengene til sekslapet. En representant for selskapet sier at de skulle ha vært med på 12 messer i løpet av 2022. Alle de andre arrangørene har tilbudt kompensasjon på mellom 85 og 100 prosent av utgiftene. ONS er derfor ikke i nærheten, mener selskapet.

ONS på sin side sier de har forståelse for den stressede situasjonen avlysningen har påført utstillerne, men håper at de aksepterer det nye tilbudet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063