23948sdkhjf

«Helge Ingstad»: Politi-innstilling i juni

Generaladvokaten har gjort sin vurdering av «Helge Ingstad»-kollisjonen. Nå håper politiet at de skal komme med sin egen innstilling i løpet av juni.

Det meste synes klart om hva som skal skje med fregatten «Helge Ingstad» videre. Den blir ikke reparert, og ender sine dager til opphugging. Men selve forløpet for ulykken i november 2018, er ikke avgjort enda.

Når har, ifølge Forsvarets Forum, Generaladvokaten kommet med sin innstilling.

– Vår vurdering i Helge Ingstad-saken er sendt til politiet. Påtegningen med vurdering herfra tilhører nå straffesakens dokumenter, opplyser generaladvokat Sigrid Redse Johansen til Forsvarets forum.

Generaladvokaten har vurdert straffansvar etter militær straffelov, begått av militærpersoner og straffansvar for Forsvaret som foretak.

Politiadvokaten ved Vest Politidistrikt bekrefter å ha mottatt Generaladvokatens vurdering og innstilling, og at den er lest. Man håper å komme med en konklusjon i løpet av juni, men ifølge Forsvarets Forum venter politiet fortsatt på en uttalelse fra Sjøfartsdirektoratet som fagmyndighet. Når den er kommet, vil saken sendes til Statsadvokaten, og man håper at det skal skje før juni er omme.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.094