23948sdkhjf

3,6 milliarders grønn krisepakke fra Regjeringen

I dag legger Regjeringen fram den tredje krisepakken til næringslivet under koronapandemien. Ifølge NRK vil Regjeringen bruke 3,6 milliarder kroner på grønn teknologiutvikling i industrien.

NRK skriver videre at de 3,6 milliarder kronene vil fordeles etter følgende satsingsområder: 1. Enova skal få to milliarder kroner til å satse på teknologiutviking i indsutrien. Enova delte i 2019 ut 5,6 milliarder kroner. 2. En milliard kroner skal gå til Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Siva til en «grønn plattform». Bedriftene skal dermed konkurrere i å utvikle nye klimateknologier. Denne milliarden skal fordels over tre år. 3. 600 millioner går til andre tiltak.

Les også: 25 mister jobben

Det er klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) som fronter pakken, og han tror mange av midlene kan brukes til teknologier innen hydrogen, batteri, havvind og utslippsreduksjon i skipsfarten.

– Dette vil særlig rette seg inn mot industrien og klimateknologi der, og så peker vi ut noen områder der vi mener det er særlig potensial. Det handler blant annet om leverandørindustrien og maritim næring, sier Rotevatn til NRK.

Regjeringen har ikke flertall på Stortinget, så krisepakke-forslaget for industrien med satsing på grønn teknologi, trenger støtte fra flere partier enn H, KrF og V.

Venstre-politikeren sier til NRK at han mener pakken er betydelig, men at den også er ansvarlig. Rotevatn oppfordrer opposisjonen på Stortinget til ikke å øke pengebruken for mye.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078