23948sdkhjf

Viktig intensjonsavtale for Kongsberg

Kongsberg Defence & Aerospace har signert en intensjonsavtale med Forsvarsmateriell. Avtalen er svært viktig for Kongsberg-selskapet midt i disse koronatider.

– Vi trenger industrien, dens kompetanse og kapasitet til å møte IKT-utfordringene, sier kontreadmiral Bjørge Aase om en ny intensjonsavtale Forsvaret har gjort med Kongsberg Gruppen (KOG) ifølge en pressemelding fra Forsvarsmateriell.

Intensjonsvtalen skal se på mulighetene for et styrket samarbeid mellom sivil og militær industri, også kalt kampnær IKT.

Ifølge pressemeldingen fra Forsvaret går det fram at avtalen dreier seg om forsvarssektoren og -industrien, da spesielt rettet mot IKT. Ved å inngå et strategisk samarbeid med sivil industri vil man få raskere tilgang til nye teknologi, i tillegg til å kunne følge utviklingen tettere.

For Kongsberg Gruppen vil det være viktig å bringe med seg et stort nettverk av partnere og underleverandører.

- Strategisk samarbeid og partnerskap mellom Forsvaret og industrien bidrar til videreutvikling av den operasjonelle beredskapen til totalforsvaret. Denne avtalen er et resultat av det langsiktige engasjement, og forpliktelsen fra partene om å stå sammen om å løse oppgaven, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS i pressemeldingen.

Han sier at Kongsberg Gruppen ser fram til å samarbeide med Forsvarsmateriell, slik at man i fellesskap skal finne nye løsninger på IKT-siden for å forbedre Forsvarets operative evne.

- Utviklingen som skjer innen informasjonsteknologi er formidabel, og gjennom tettere strategisk samarbeid kan industrien bidra i å styrke kapasitetene i Forsvaret ytterligere, sier Lie.

Kilde: Pressemelding fra Forsvarsmateriell

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125