23948sdkhjf

Vedlikehold av skip viktig for Jotun

Jotun omsatte for 6 804 millioner kroner og oppnådde et driftsresultat på 1 065 millioner i årets første fire måneder. Tertialet ble preget av den pågående koronapandemien.

Justert for positive valutaeffekter er salgsøkningen på én prosent. Dette skyldes salg til vedlikeholdsmarkedet for skip, hvor det til tross for pandemien fortsatt er høy aktivitet. Salg av industrimalinger ligger på omtrent samme nivå som fjoråret, mens segmentene for dekorative malinger og pulverlakker går tilbake, særlig i Midtøsten og Sørøst-Asia. Driftsresultatet er opp 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen forklares av positive valutaeffekter og bedrede marginer.

Preget av pandemien

Første tertial ble preget av koronapandemien, som for Jotuns del blant annet medførte at produksjonsanlegg i en rekke land midlertidig måtte stenge. Restriksjoner fra myndighetene har også ført til lavere aktivitet i en rekke viktige markeder.

Les også: 25 mister jobben

- For Jotun har førsteprioritet vært å holde folk friske, og vi har innført en rekke tiltak for å begrense smitte på våre anlegg. Det har også vært viktig å holde produksjonen i gang, noe vi har lyktes med i alle land hvor vi ikke ble pålagt å stenge, sier konsernsjef Morten Fon.

Alle de berørte produksjonsanleggene har nå gjenopptatt produksjonen.

Fremtidsutsikter

- Vi forventer lavere salg i noe tid fremover som følge av koronapandemien. Fortsatt strenge smitteverntiltak fra myndighetene, i tillegg til økt økonomisk usikkerhet vil trolig dempe aktiviteten i flere av Jotuns viktige markeder, sier Fon.

Jotun har en solid finansiell posisjon, med høy egenkapital og god kontantstrøm. Det er også tatt grep for å sikre tilgang til økt likviditet ved behov.

- Jotuns strategi ligger fast. Vår forretningsmodell, med fire segmenter og et bredt geografisk fotavtrykk har vist seg å være robust over tid, og vi er trygge på at selskapet vil komme seg gjennom denne utfordrende perioden på en god måte, sier Fon.

 

Kilde: Pressemelding fra Jotun

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094