23948sdkhjf

Boeing sier opp 12.000

Flyindustrien er særdeles hardt rammet av koronakrisen. Nå varsler Boeing at de sier opp 6770 ansatte i USA. I tillegg er det 5520 som skal slutte frivillig.

Det er flere medier som melder dette.

Som følge av at flyprodusentene er hardt rammet, er også leverandørene til disse sterkt preget av koronapandemien. Flymotor-leverandøren skal si opp mange, og på Kongsberg har GKE Aerospace også måttet gå til tiltak.

Nå varsler altså den amerikanske flyprodusenten Boeing at mer enn 12000 ansatte må slutte i selskapet, som følge av koronakrisen – men også som følge av problemene med ulykkesflytypen 737 Max.

Denne flytypen ble som kjent satt på bakken verden over i fjor da to ulykker med ganske kort mellomrom inntraff. Mer enn 300 mennesker døde i disse to ulykkene, og etter dette kom det fram at flyet hadde en feil. Man har begynt i det små å produsere 737 Max igjen ved en fabrikk i delstaten Washington.

I en e-post til selskapets ansatte i USA skriver konsernsjef Dave Calhoun at man nå dessverre er kommet til det punktet at man må starte med ufrivillige avganger.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125