23948sdkhjf

Hydro varsler oppsigelser i Sverige

105 medarbeidere ved Hydro Extrusion i Sverige har fått varsel om oppsigelse som følge av koronapandemien.

Det skriver metalsupply.se.

Les også: 25 mister jobben

Det er 105 ansatte ved Hydros anlegg i svenske Vetland og Finspång som har mottatt varsel om oppsigelse. Bakgrunnen skal være at Hydro-anleggene har fått vesentlig færre ordrer.

- Først og fremst er det svært beklagelig for våre kompetente og dyktige medarbeidere. Dette er en beslutning vil helst ikke skulle være nødt til å ta eller å gi beskjed om til sine kolleger, sier Jonas Buhr. Han er adm. dir. ved Hydro Extrusion Swden AB.

Ledelsen i Hydro i Sverige er nå i gang med å forhandle med fagforeningene, men man ønsker å sette i verk tiltaket så raskt som mulig.

- Vårt fokus ligger på å støtte våre medarbeidere under prosessen og samtidig fortsatt være en pålitelig leverandør til våre kunder over hele verden, fortsetter Buhr.

Les også: Hurtigruten reduserer tilbudet kraftig

Hydro Extrusion i Sverige har allerede benyttet seg korttidspermitteringer over en periode, og det understrekes at dette vil de fortsette med så lenge muligheten finnes.

- Kan det være snakk om flere oppsigelsesvarsler i framtiden?

- Akkurat nå er det vanskelig å spå om framtiden, men det vi ser er at å komme tilbake i normal drift det vil skje, men det vil skje over lang tid. Vi var nødt til å gå til det skritt vi gjorde nå, for å møte den usikre situasjonen vi befinner oss i framover, avslutter Buhr.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125