23948sdkhjf

Krise-april for Kongsberg Automotive

Bildelprodusenten Kongsberg Automotive tapte nær 64 millioner kroner i omsetning i april i år mot samme måned 2019.

Det skriver DN.

Kongsberg Automotive, som slet allerede før koronapandemien inntok landet og verden, hadde i april i fjor en omsetning på 122 millioner kroner. Samme måned i år endte omsetningen på 58 millioner kroner – altså en nedgang på 64 millioner, skriver DN. Tallene gjelder bare den norske virksomheten.

Kongsberg Automotive har søkt hjelp gjennom den statlige kompensasjonsordningen, og søkte et beløp på 1,6 millioner kroner.

– Man kunne alltids ønsket seg mer, men så er det slik støtteordningen er innrettet, sier administrerende direktør Henning Jensen i selskapet til DN.

Ifølge Jensen er situasjonen verre for den internasjonale delen av selskapet, som altså er blitt hardt rammet av at verdens bilprodusenter nærmest har stengt ned fabrikkene sine som følge av koronapandemien. Lederen for den norske virksomheten sier at som bilprodusent leverer de mye til Kina, som merket koronakrisen allerede i januar. Men støtteordningene fra norske myndigheter gjaldt ikke før fra mars.

DN skriver videre at «ifølge selskapets egne beregninger har dette ført til at Skatteetaten har trukket elleve prosent av støtten, basert på en nedgang i omsetning mot fjoråret, utløst av koronakrisen i Kina».

– Mitt inntrykk er at denne ordningen ikke er innrettet for bedrifter av vår størrelse, sier Jensen.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093