23948sdkhjf

500 millionerskontrakt til Kongsberg

Kongsberg Defence & Aerospace AS har inngått kontrakt med General Dynamics Land Systems Canada for levering av PROTECTOR fjernstyrte våpenstasjoner til den canadiske hæren verdt 500 millioner kroner.

Det skriver selskapet i en melding mandag morgen.

PROTECTOR vil bli integrert på Canadas flåte av pansrede kjøretøyer. Canada har anskaffet Kongsberg våpenstasjoner tidligere i 2005, 2012 og 2014.

- Denne kontrakten bekrefter Kongsbergs og PROTECTORs sterke markedsposisjon, og fortsetter det nære samarbeidet med den canadiske hæren og General Dynamics Land Systems Canada, sier Pål Bratlie, divisjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

- I denne usikre og utfordrende tid i verden er vi glade for å vinne denne kontrakten under COVID-19-pandemien. Vi har en langsiktig ordrereserve og et solid fundament for fremtiden, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Kongsberg har gjennom to 10-år vært den ledende leverandøren i verden på fjernstyrte våpenstasjoner. Systemet har millioner av timer med operativ bruker erfaring, med over 20 000 leverte systemer til 23 land. PROTECTOR utvikles kontinuerlig med fremtaking av ny tilgjengelig teknologi for å møte stadig nye utfordrende krav. Den Kanadiske Hæren vil motta den seneste generasjon PROTECTOR våpenstasjon, forberedt for trådløs kontroll, kapasitet for å engasjere mindre droner, samt blant annet integrasjon av flere sensore, heter det i meldingen.

Kilde: Kongsberg Defence & Aerospace

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.128