23948sdkhjf

Kraftig nedgang i verdens råstålproduksjon

Med en nedgang på 13 prosent i verdens råstålproduksjon i april, begynner nå koronapandemien å få betydelig innvirkning på stålindustrien.

Det er Worldsteel som skriver at de 64 største råstålproduserende land måtte se en nedgang i sin produksjon. Nedgangen fra april 2019 til april måned i år var på hele 13 prosent. Det betyr at det ble produsert 137,1 millioner tonn med råstål forrige måned.

Les også: Positiv utvikling i august

Det er verd å merke seg at for Kina og USA er utviklingen svært forskjellig. De to stormaktene er som kjent i en slags handelskrig med hverandre som følge av koronapandemien og tidligere toll på stålprodukter som USA har innført. Nå viser det seg at Kina hadde en økning på 0,2 prosent i sin råstålproduksjon i april sammenliknet med samme måned i 2019. For USA var tallene mer kritiske med en nedgang på hele 32,5 prosent i samme periode.

For de andre landene var det også solid nedgang: India ned 65,2 prosent, Japan ned 23,5 prosent, EU-landene tilbake 22,9 prosent og Ukraina ned 30,9 prosent i april i år sammenliknet med samme måned i fjor.

Også i Tyrkia var det en sterk nedgang på hele 26,3 prosent, mens Brasil ble hardest rammet med en tilbakegang på 39 prosent.

Worldsteel skriver at problemene knyttet til koronapandemien gjør april-tallene noe mer usikre enn tidligere, og at de kan bli utsatt for noen endringer når neste månedstallene er klare. Men tallene for april i år, viser likevel en urovekkende trend.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078