23948sdkhjf

Bygger arktisk tørrdokk

Verfts- og servicekonsernet Moen satser 140 millioner kroner på å gjøre sin tørrdokk upåvirket av et skiftende arktisk klima. ABT Bygg skal bygge den vinterisolerte hallen.

Les også: Moen Marin bygger hybrid-katamaran

Det skriver Moen i pressemelding.

Storsatsingen gjør at tørrdokken kan være i bruk på optimalt vis hele året, uavheng av vær- og temperaturforhold. Dokken er 100 meter lang.

– Med dette tilpasser vi oss behovene som spesielt havbrukssektoren og ferge- og hurtigbåtrederier har. Begge disse segmentene har vinterhalvåret som hovedsesong for planlagt vedlikehold. Med hallen fjerner vi de arktiske klimautfordringene, og kan tilby våre kunder både høyere kvalitet og forutsigbar gjennomføring av alt fra vedlikehold og ombygging til overflatebehandlinger, sier konsernsjef Are Brekk i pressemeldingen.

Etter planen starter ABT Bygg AS arbeidene i juni i år. Hallen skal kunne tas i bruk senvinteren 2021. De samlede investeringene er på 140 millioner kroner. Satsningen finansieres gjennom egne midler, banklån og støtte fra Innovasjon Norge – som til sammen bidrar med 60 millioner kroner.

Kilde: Pressemellding fra Moen Marine

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093