23948sdkhjf

Fikk oppdrag med å reparere skadet Hurtigruteskip

Westcon Yards har fått i oppdrag å reparere Hurtigruteskipet «MS «Finnmarken». Skipet fikk skader under et uvær da det låt til kai da koronapandemien lammet rederiet.

MS «Finnmarken» skal inn på en tre-ukers reparasjonsperiode ved Westcon Yards i Florø, skriver Firdaposten. I lang tid har Terje Totland ved verftet hatt et ønske om å få jobbe med skipet, som da det lå til kai fikk skader etter uvær. Som så mange av de andre Hurtigrute-skipene måtte også dette fartøyet legges til havn da koronapandemien rammet Norge og rederiet. Da hadde skipet akkurat blitt gjort ferdig nyrenovert ved Fosen Yards.

Totland så nemlig at Westcon hadde et åpent vindu på tre uker, og jobbet iherdig med å få rederiet til å velge Westcon for utbedring av skadene skipet fikk da det lå til kai i Trondheim ved påsketider. Da førte til et voldsomt uvær til at skipet fikk skader mot den siden som lå inn mot kai-anlegget. Det er disse skadene som Westcon Yards i Florø nå skal reparere.

FIKK OPPDRAG: Westcon Yards i Florø skal reparere Hurtigruteskipet MS "Finnmarken" over en treukersperiode. FOTO: WESTCON YARDS

Skipet vil derfor ligge til kai i Florø til midten av juni, der et 20 talls arbeidere skal jobbe på skift for å reparere skadene.

Etter at korona-restriksjonene er lettet på, skal MS «Finnmarken» tilbake i trafikk, men først på skadene repareres. Skipet har fem-seks tydelige skrogskader, men man må gå inn fra innsiden for å se hvor alvorlige skadene er.

For Westcon betyr reparasjonsoppdraget flere millioner kroner i inntekter. Totland sier til Firdaposten at det er rift om slike oppdrag som de nå skal utføre i Florø, og at det handler om pris, kompetanse, ekspertise og kapasitet. For Totland handler det også om å sikre arbeidsplasser.

Westcon Yards har for tiden to andre oppdrag, en lekter og ferja MF «Høgfjord».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078