23948sdkhjf

Fikk oppdrag med å reparere skadet Hurtigruteskip

Westcon Yards har fått i oppdrag å reparere Hurtigruteskipet «MS «Finnmarken». Skipet fikk skader under et uvær da det låt til kai da koronapandemien lammet rederiet.

MS «Finnmarken» skal inn på en tre-ukers reparasjonsperiode ved Westcon Yards i Florø, skriver Firdaposten. I lang tid har Terje Totland ved verftet hatt et ønske om å få jobbe med skipet, som da det lå til kai fikk skader etter uvær. Som så mange av de andre Hurtigrute-skipene måtte også dette fartøyet legges til havn da koronapandemien rammet Norge og rederiet. Da hadde skipet akkurat blitt gjort ferdig nyrenovert ved Fosen Yards.

Les også: Frykter at 20.000 jobber kan forsvinne

Totland så nemlig at Westcon hadde et åpent vindu på tre uker, og jobbet iherdig med å få rederiet til å velge Westcon for utbedring av skadene skipet fikk da det lå til kai i Trondheim ved påsketider. Da førte til et voldsomt uvær til at skipet fikk skader mot den siden som lå inn mot kai-anlegget. Det er disse skadene som Westcon Yards i Florø nå skal reparere.

FIKK OPPDRAG: Westcon Yards i Florø skal reparere Hurtigruteskipet MS "Finnmarken" over en treukersperiode. FOTO: WESTCON YARDS

Skipet vil derfor ligge til kai i Florø til midten av juni, der et 20 talls arbeidere skal jobbe på skift for å reparere skadene.

Etter at korona-restriksjonene er lettet på, skal MS «Finnmarken» tilbake i trafikk, men først på skadene repareres. Skipet har fem-seks tydelige skrogskader, men man må gå inn fra innsiden for å se hvor alvorlige skadene er.

For Westcon betyr reparasjonsoppdraget flere millioner kroner i inntekter. Totland sier til Firdaposten at det er rift om slike oppdrag som de nå skal utføre i Florø, og at det handler om pris, kompetanse, ekspertise og kapasitet. For Totland handler det også om å sikre arbeidsplasser.

Westcon Yards har for tiden to andre oppdrag, en lekter og ferja MF «Høgfjord».

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079