23948sdkhjf

Vil jobbe for et nytt opplæringsfartøy

Flere tar til motmæle mot fylkesrådmannen mente det ble for dyrt å skaffe et nytt opplæringsfartøy til elever ved Måløy videregående skole.

I Vestland fylke er det oppstått en uenighet mellom lokale aktører og fylkesrådmannen. Sistnevnte mente nemlig det ble for dyrt å anskaffe et nytt opplæringsfartøy til elever ved Måløy videre skole. Men flere aktører, blant dem nærings- og vekstselskapet Måløy B`Vekst, ber nå fylkespolitikerne om å lyse ut konkurransen på nytt etter at anbudet ble avlyst fordi det skulle ha blitt for dyrt å anskaffe et nytt opplæringsfartøy for elevene.

Prosjektet med å skaffe skolen et nytt opplæringsfartøy har pågått i to år, og den øvre investeringsrammen er på 133 millioner kroner. Anbudskonkurransen som ble utlyst førte til at fylkesrådmannen fikk inn to anbud, som begge lå over denne rammen. I tillegg skal en negativ utvikling av valutaen og koronakrisen gjort prosjektet enda dyrere.

Noen fylkespolitikere har ment at fylkesrådmannen kastet kortene litt vel raskt, og at det kunne være mulig å søke om såkalte «koronamidler».

Styrelederen som drifter dagens opplæringsfartøy MS «Skulebas», Ottar J. Aare sier til Firdaposten at han støtter politikerne. Han sier at MS «Skulebas» er bygd i 1974. Han legger til at det mangler om lag 40 til 50 millioner kroner for å få realisert et nytt opplæringsfartøy.

Maritime Engineering er ett av selskapene som har kommet med et anbud på et nytt opplæringsfartøy.

-MS «Skulebas» er en god og trygg båt, og den er et godt opplæringsfartøy for line- og garnfiske. Men den har for eksempel null verdi for de som tar maskinutdanning, dersom man da ikke utdanner seg til å skru på veteranfartøy, smiler Aare. Han mener at fiskerinæringen trenger et opplæringsfartøy som tilfredsstiller dagens krav til fiskeflåte.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078