23948sdkhjf

85 ansatte i Technip i Stavanger mister jobbene

I forrige uke ble det klart at TechnipFMC skal kutte 400 stillinger i Norge. Nå er det klart at hvor de første kuttene kommer.

Det skjer ved ett av de fire kontorene til TechnipFMC i Stavanger, melder Stavanger Aftenblad (Aftenbladet). Det var sist torsdag at de ansatte på kontoret på Forus ble orientert på et allmøte.85 ansatte blir berørt av nedleggelsen og mister jobbene sine.

Til Stavanger Aftenblad sier kommunikasjonsdirektør i selskapet, Lars Ole Bjørnsrud, at de ønsker å samle de tre subsea-virksomhetene på ett sted, og det er et årsaken til at kontoret på Forus nå blir lagt ned. Som kjent skal TechnipFMC kutte 700 stillinger i Norge som følge av lav oljepris og mindre å gjøre i markedet som følge av koronakrisen. Subsea-virksomheten vil nå bli samlet på Lysaker utenfor Oslo.

TechnipFMC sier videre at det ikke er sikkert at alle ved Forus-kontoret blir rammet. Man vil nemlig kutte bredt over hele Norge, så nå går ledelsen i forhandlinger med fagforeningene om hvor kuttene skal tas. De som sies opp skal få sluttpakker, og de ansatte ved Forus-kontoret vil bli tilbudt en bedre sluttpakke enn andre i selskapet fordi kontoret skal legges ned.

TechnipFMC har til sammen 400 ansatte i Stavanger-området, skriver avisa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08