23948sdkhjf

Tilbake på jobb denne uka og ny kontrakt

Denne uka kommer 75 av de 150 permitterte ved Kongsberg Gruppen tilbake på jobb. Samtidig har Kongsberg Defence & Aerospace sikret seg en ny kontrakt.

Det skriver Laagendalsposten. De fleste jobber i Kongsbergs forsvarsvirksomhet, og selv om 75 av de 150 permitterte i Kongsberg Gruppen nå vil komme tilbake på jobb, understrker kommunikajonsdirektør i konsernet, Ronny Lie, at antall permitterte vil svinge noe framover. Det skyldes stor usikkerhet hvordan den internasjonale handelen vil være påvirket av hvordan pandemien utvikler seg videre.

Til tross for mange utfordringer knyttet til covid-19, leverte Kongsberg Gruppen et godt første kvartal med vekst innenfor alle forretningsområder.

Samtidig tikket det inn en ytterligere gladmelding for Kongsberg Defence & Aerospace fredag. Selskapet er blitt valgt av BAE Systems, Inc. til å utvikle og levere fjernstyrte medium kaliber tårn (MCT) til U.S. Marine Corps Amphibious Combat Vehicle (ACV) -30 program.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Kongsberg Defence & Aerospavce vil levere opp til 150 MCT i et fasedelt program, der første tårn for test leveres tidlig 2021 etterfulgt av serieleveranser i faser.

Kongsbergs MCT-30 er det første fjernstyrte 30mm tårnet som er kvalifisert og operativt i USA. Systemet kan brukes på både hjul- og beltegående kjøretøy og øker plattformens ildkraft og presisjon betydelig.

Mannskapet betjener tårnet fra en beskyttet posisjon inne i kjøretøyet. MCT-30 bruker et lenkefritt ammunisjonssystem og en medium kaliber kanon som gir høy driftssikkerhet og flere brukerfunksjoner til marinekorpsets ACV og andre plattformer.

- ACV-30 med KONGSBERGss MCT-30 øker betydelig kapasitetene for marinekorpset og representerer en nye æra i USAs amfibieoperasjoner, sier Pål Bratlie, direktør for Land Systems i Kongsberg Defence & Aerospace.

I 2015 valgte U.S. Army Kongsbergs MCT-30 for en stryker brigade. Systemet er hovedvåpenet og operativt siden 2018 på stryker dragoon kampvogn avdelinger stasjonert i Europa.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14