23948sdkhjf
>

Tilbake på jobb denne uka og ny kontrakt

Denne uka kommer 75 av de 150 permitterte ved Kongsberg Gruppen tilbake på jobb. Samtidig har Kongsberg Defence & Aerospace sikret seg en ny kontrakt.

Det skriver Laagendalsposten. De fleste jobber i Kongsbergs forsvarsvirksomhet, og selv om 75 av de 150 permitterte i Kongsberg Gruppen nå vil komme tilbake på jobb, understrker kommunikajonsdirektør i konsernet, Ronny Lie, at antall permitterte vil svinge noe framover. Det skyldes stor usikkerhet hvordan den internasjonale handelen vil være påvirket av hvordan pandemien utvikler seg videre.

Les også: Verdensledende oppdretter gir kjempekontrakt til MMC First Process

Til tross for mange utfordringer knyttet til covid-19, leverte Kongsberg Gruppen et godt første kvartal med vekst innenfor alle forretningsområder.

Samtidig tikket det inn en ytterligere gladmelding for Kongsberg Defence & Aerospace fredag. Selskapet er blitt valgt av BAE Systems, Inc. til å utvikle og levere fjernstyrte medium kaliber tårn (MCT) til U.S. Marine Corps Amphibious Combat Vehicle (ACV) -30 program.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Kongsberg Defence & Aerospavce vil levere opp til 150 MCT i et fasedelt program, der første tårn for test leveres tidlig 2021 etterfulgt av serieleveranser i faser.

Les også: Sammen om hybride framdriftssystem

Kongsbergs MCT-30 er det første fjernstyrte 30mm tårnet som er kvalifisert og operativt i USA. Systemet kan brukes på både hjul- og beltegående kjøretøy og øker plattformens ildkraft og presisjon betydelig.

Mannskapet betjener tårnet fra en beskyttet posisjon inne i kjøretøyet. MCT-30 bruker et lenkefritt ammunisjonssystem og en medium kaliber kanon som gir høy driftssikkerhet og flere brukerfunksjoner til marinekorpsets ACV og andre plattformer.

- ACV-30 med KONGSBERGss MCT-30 øker betydelig kapasitetene for marinekorpset og representerer en nye æra i USAs amfibieoperasjoner, sier Pål Bratlie, direktør for Land Systems i Kongsberg Defence & Aerospace.

I 2015 valgte U.S. Army Kongsbergs MCT-30 for en stryker brigade. Systemet er hovedvåpenet og operativt siden 2018 på stryker dragoon kampvogn avdelinger stasjonert i Europa.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.096