23948sdkhjf

- Lærlingesituasjonen er bekymringsfull

Den mekaniske bedriften Storvik på Sunndalsøra får ikke tak i lokale lærlinger.

Nå ønsker bedriften å varsle en bekymring for dette. Aura Avis skriver at Storvik søker for inneværende år fem nye lærlingene til fagene mekanikk, automasjonsmekanikk, CNC og plate/sveis. Men så langt er det får lokale kandidater som har meldt seg og vist interesse. Storvik har ikke mottatt en eneste søknad fra lokale kandidater til læringplassene.

– På sikt vil dette gi oss bemanningsproblemer. Situasjonen er bekymringsfull, sier driftsleder Ole Ivar Kvande til avisa. Han sier at de ikke får nok lærlinger i forhold til behovet, og de er ikke alene om denne utfordringen i Sunndal.

Kvande mener at dette er noe politikerne må ta tak i, og at det bør oppfordres til at elevene i større gradi motiveres til å gå ut i arbeidslivet.

Utviklingen med færre lærlingkandidater har foregått etter at fylket la ned VK 1 industriteknologi ved Sunnal videregående skole.

– For Sunndal som lokalsamfunn er det viktig at vi opprettholder og forhåpentligvis får tilbake linjer vi har mistet, for å kunne forsvare og sikre framtidig vekst innenfor næringslivet. Det er viktig at vi får opp antall søkere på disse linjene i framtiden og Storvik vil gjerne komme i kontakt med skole, elever og foreldre på et tidligere stadium, sier COO Inge Haugen til Aurdal Avis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063