23948sdkhjf

Krisepakkene treffer ikke Kongsberg-industrien godt nok

Koronapandemien har rammet industrien på Kongsberg hardt. Og industriforumets leder i sølvbyen mener at tiltakspakkene ikke har truffet godt nok for bedriftene som jobber mot fly-, bil-, olje- og maritim næring godt nok.

Det er Laagendalsposten som skriver dette. For et par dager siden møttes Industriforumet på Kongsberg kommunen til et digitalt møte, for å se på hvordan man kan løse bedriftenes utfordringer. Møtet resulterte i at forumet skal få et møte med Buskerud-benken på Stortinget.

Les også: Frykter at 20.000 jobber kan forsvinne

Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, Kongsberg Automotive, Dresser-Rand/Siemens, GKN Aerospace, Det norske Myntverket, Servi Group og Kongsberg Innovasjon er representert i industriforumet.

Forumet mener at myndighetenes tiltakspakker så langt ikke har truffet Kongsberg-bedriftenes behov godt nok. Noen av selskapene taper nemlig hele 30 til 40 prosent av sin omsetning på flere milliarder kroner, og da må det hardere og mer treffsikker lut til, mener forumet.

Ifølge Laagendalsposten handler dette blant annet om å øke permitteringsperioden fra 26 til 52 uker, lønnstilskudd for etter- og videreutdanning med en varighet på 52 uker. (75 prosent betales av staten/25 av bedriften) og delfinansiering av moderniserings- og utviklingsprosjekter for å opprettholde konkurransekraft.

Man er også opptatt av tiltakene må komme nå. Det er mye usikkerhet for bedriftene på Kongsberg for tiden, og om lag 1000 ansatte er permitterte i teknologiparken. Ringvirkningene når noen blir permittert i teknologimiljøet i byen påvirker hele leverandørkjeden, og forumet har regnet ut at anslagsvis berører hver permitterte to til tre stillinger andre steder i landet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094