23948sdkhjf

Endrer USA-rapportering etter kritikk

Equinors USA-satsing har vært i fokus de siste dagene etter avsløring om milliardunderskudd, en kritikkverdig selskapskultur, skyhøye bonuser og manglende kostnadskontroll. Nå melder selskapet endring i rapportering for USA-virksomheten.

Les også: Vindparken Dogger Bank tildeler rekordstor turbinkontrakt som skaper nye lokale arbeidsplasser

Det går fram av en melding fra Equinor torsdag kveld.

Equinor vil fremover rapportere virksomheten i USA som et eget driftssegment under Leting og produksjon internasjonalt. Dette innebærer at Equinor vil gi samme finansielle informasjon for USA som for rapporteringssegmentene.

Konsernsjef Eldar Sætre varslet torsdag på Equinors Generalforsamling at fra andre kvartal 2020 vil Equinor med dette blant annet rapportere regnskapsmessig resultat, justert resultat før og etter skatt, investeringer, eventuelle nedskrivninger og reverseringer, samt utvikling innenfor anleggsmidler fra virksomheten i USA.

Equinor vil også gjøre en nærmere vurdering av hensiktsmessigheten av å eventuelt etablere USA som et helt selvstendig rapporteringssegment.

Les også: Aibel får viktig Equinor-studie for feltprosjektering

Equinor har også tidligere rapportert kvartalsvis om nedskrivninger og reverseringer i USA, mens rapportering av inntekter og kostnader, resultat før og etter skatt, investeringer og egenkapitalutvikling i USA har vært gjort årlig.

På Generalforsamlingen var en rekke aksjonærforslag oppe til avstemning. De fleste av dem dreide seg om overgang fra fossil til grønn energi, men ingen av de seks forslagene ble vedtatt.

Dette var aksjonærforslagene som var oppe til avstemning:

1) Sette kort-, mellomlang- og langsiktige mål for netto karbonintensitet (inkludert Scope 1, 2 og 3). Forslaget ble ikke vedtatt.

2) Stanse all letevirksomhet og prøveboring etter fossile energiressurser. Forslaget ble ikke vedtatt.

3) Ta hensyn til helseeffekter av global oppvarming på grunn av fossil energi i selskapets videre strategi. Forslaget ble ikke vedtatt.

Les også: Equinor inngår partnerskap med BP om havvind i USA

4) Avstå fra olje- og gassaktiviteter i visse områder. Forslaget ble ikke vedtatt.

5) Stanse alle olje- og gassaktiviteter utenfor norsk sokkel. Forslaget ble ikke vedtatt.

6) Legge om kursen for selskapet inkludert avvikling av all letevirksomhet innen to år. Forslaget ble ikke vedtatt.

 

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125