23948sdkhjf

Skal ansatte flere under koronakrisen

Midt under koronakrisen har et selskap så stor suksess med sin egenutviklede havbruksteknologi, at de må øke antall ansatte.

Ocein heter selskapet som har utviklet sin egen robotvasker for havbruksindustrien. Den har fått navnet Stealth Cleaner, og nå begynner kunder å ringe fra hele verden til Kristiansundsbedriften, melder Tidens Krav.

– Vi har allerede kontrakt på leveranser til Chile, Shetland og Island. Canada og Australia er på gang, sier styreleder Victor Jensen til avisa, som kan legge til at de kommer til å øke antall ansatte betydelig.

Bare i løpet av sitt første driftsår, kom omsetningen opp i 45 millioner kroner, og det med ei god bunnlinje. Den egenutviklede robotvaskeren er at den vasker effektivt og skånsomt.

Jensen forteller videre at det er stort trykk for tiden, og at de har flere oppfinnelser på lur. Nå jakter de flere folk, og de er spesielt interesserte i ansatte med digital kompetanse, automasjon, IT og ellers «alt innen teknikk, drift og installasjon», som Jensen sier til avisa.

Ocein har satt seg hårete mål. De ønsker å være verdensledende på egenutviklet teknologi for effektive, sikre og miljøvennlige tjenester til akvakultur. Fjernstyring er ett fortrinn.

– Vi har vasket 100 millioner kvadratmeter not, uten en eneste registrert notskade, sier Victor Jensen avslutningsvis.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078