23948sdkhjf

Skulle satse på eksport, men så kom viruset

Det så lyst ut for Sykkylven Stål. Men så kom koronapandemien.

Krise-situasjoner er ikke noe nytt for den daglige lederen i Sykkylven Stål, Karl Inge Rekdal. Det er tredje gang han nå må omstille driften, skriver Nett.no (bak betalingsmur). I 2008/2009 var det finanskrisen som slo inn med full tyngde for bedriften, og så var det oljeprisfallet i 2014. Og nå er det altså koronapandemien som skaper utfordringer.

Les også: Frykter at 20.000 jobber kan forsvinne

Sykkylven Stål har lenge arbeidet mot det maritime markedet, men de siste årene har de spesialisert seg på hvilestoler, og har utviklet en egen funksjonsløsning for disse. I år hadde bedriften ifølge Nett.no forventet en omsetningsvekst på 40 prosent for denne patentet, og det meste skulle være eksport. Men så stanset det helt opp da koronapandemien erobret Europa.

- Vi var i ferd med å gå internasjonalt på møbel, og ventet å gå fra om lag 50 til 70 millioner kroner i totalomsetning, sier Rekdal til nettstedet. Satsingen internasjonalt var så seriøst at i november i fjor ble det ansatt en egen eksportsjef.

Sykkylven Stål er heldige – de har en ordrereserve å gå på, men permitteringer har ikke vært til å unngå også for stål-bedriften. Men Rekdal sier til Nett.no at han skulle ønske myndighetenes krisepakker traff bedre enn det de har gjort så langt. Han skulle ønske at han kunne permittere de ansatte bare delvis, slik at man kunne strekke aktiviteten utover i tid.

EKSPORT-STOPP: Sykkylven Stål-sjef Kar Inge Rekdal hadde store planer om å satse internasjonalt, men så kom koronapandemien. FOTO: NHO

Les også: 25 mister jobben

- Men slik reglene er nå, får vi full effekt av tiltakspakken når man må permittere 100 prosent i fire uker. Det medfører at de ansatte taper inntekt, sier Sykkylven-sjefen videre.

Rekdal håper ta den såkalte kontantstøtte-ordningen for bedrifter fortsetter lenger. Den var primært myntet på å hjelpe bedrifter som opplevde omsetningssvikt fra mars til mai måned.

I april vil Sykkylven Stål ha en svikt på mer enn 30 prosent, og Rekdal mener derfor at bedriften har rett på kontantstøtte for den måneden, ifølge Nett.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078