23948sdkhjf

Alvorlig lovbrudd avdekket

Arbeidstilsynet vil ilegge Sandefjordsbedriften Klasen Stropp & Kjetting et gebyr på 300.000 kroner for «alvorlig lovbrudd».

Klasen Stropp & Kjetting AS leverer utstyr som tau, wire, kjetting og løfte- og lastesikringsutstyr til maritime miljøer, entreprenører og transportører, skriver Sandefjords Blad.

Bakgrunnen for at Arbeidstilsynet ønsker å ilegge bedriften et gebyr på 300.000 kroner, er at Klasen Stropp & Kjetting flere ganger i fjor gjennomførte en såkalt «sakkyndig kontroll av løfteredskap» hos en kunde. Men det hadde selskapet ikke lov til da den ikke er sertifisert for dette.

Arbeidstilsynet mener ifølge avisa at dette er et alvorlig lovbrudd, og vil dermed ilegge selskapet et overtredelsesgebyr på 300.000 kroner.

Klasen Stropp & Kjetting hadde tidligere på sin hjemmeside en tekst med følgende ordlyd: «Klasen Stropp & Kjetting AS hjelper gjerne til med å lage et godt system som inkluderer sertifisering/kontroll». Det var dette Arbeidstilsynet påpekte overfor bedriften, som da opplyste at det var «utført en feil fra bedriftens side». I svaret til tilsynet skrev bedriften at «sertifisering/kontroll ikke skulle vært utført, og at dette var en tjeneste de tilbød gjennom en samarbeidspartner.

Det er ikke første gang Sandefjordsbedriften er i Arbeidstilsynets søkelys. Også i 2015 og 2016 gjennomførte bedriften «ulovlige» sertifiseringer og sakkyndig kontroll.

Klasen Stropp & Kjetting skal også ha brukt logoen til Norsk Sertifisering ulovlig, noe organet har tatt opp med bedriften, som responderte da med at logoen var fjernet.

Arbeidstilsynet skriver at den gjentatte usertifiserte virksomheten over flere år gjør at Klasen Stropp & Kjetting i dag er uegnet til å bli sertifisert som sakkyndig bedrift, og har gitt frist for tilbakemelding til 11. mai i år.

Hva mener så bedriftens daglige leder om det tilsynet har påpekt og gebyrpålegget.

-Vi har kontakt med Arbeidstilsynet, og har ingen kommentar til saken pr i dag, sier daglig leder Eivind Klasen til Sandefjords Blad.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078