23948sdkhjf

Nok ei ku død av aluminiumsboks

Så har det skjedd igjen – at kuer må avlives fordi de har fått i seg brus- og ølbokser av aluminium. Det er et økende problem for norske bønder.

Denne gang var det bonden Geir Freddy Toftaker som fant en stor blodpøl foran en av kyrne sine. Det er imidlertid ikke første gang bonden har møtt dette synet. Til sammen har han måttet nødslakte fem kyr på grunn av øl- og brusbokser laget av aluminium. Folk slenger dette ut i naturen, og når kuene skal fores, får de dette i seg.

Det er NRK som skriver om Toftakers opplevelse. Nå ber bonden om at folk må slutte å kaste slike bokser i naturen. – De kan drepe kyr, sier han til NRK. Utifra bildene å dømme er det mye blod som kommer ut av kua, så det må være en voldsom lidelse kyrne må gjennom.

Fem ganger har bonde Geir Freddy Toftaker kommet inn i fjøset og sett en stor blodpøl fremfor ei av kyrene hans. Nå har han fått nok, og ber folk innstendig om å slutte å kaste brus- og ølbokser i naturen. – Tenk på at det kan drepe dyr, sier han.

NRK skriver at bonden fra Målselv i Troms bruker formikser. Denne maler foret og mater kyrne annenhver time hele døgnet, og mikseren har en magnet som fanger opp metallrester, spikre og stålstrenger, men ikke aluminium. Og øl- og brusbokser er laget av dette. I mikseren blir de til små biter, og blir nærmest som knivblader å regne.

Det er ikke første gang metalsupply som skriver om hendelser som dette. Men det fortsetter å skje.

– De blir oppskåren innvendig, og blør rundt omkring i kroppen. Nå vet jeg ikke akkurat hva som ble angrepet her, men når kua blør ut fra både munnen og nesen, så er det alvorlig, sier Toftaker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079