23948sdkhjf

- Sikrer ikke arbeidsplasser

- Regjeringens forslag sikrer ikke arbeidsplasser, verdier og kompetanse landet trenger i tiden fremover.

- Ikke minst gjelder dette for leverandørindustrien, sier Knut Thorvaldsen, konstituert administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Regjeringen tirsdag fram sitt forslag til tiltak for å sikre aktivitet i olje- og gassindustrien som følge av en utfordrende situasjon.

I forslaget ligger det ingen endringer i de punktene som regjeringen la fram 31. april, og som flere i oljenæringen var skuffet over, og ikke traff bransjen godt nok.

- Regjeringen har ikke har tatt hensyn til de fakta vi har lagt på bordet, sier Thorvaldsen.

Forslaget som regjeringen har lagt fram er utformet annerledes enn det næringen har bedt om, og flere selskap har lagt frem analyser som viser at regjeringens forslag ikke vil bidra til at lønnsomme prosjekter kan gjennomføres som planlagt.

Regjeringens forslag vil kunne føre til at titusenvis av arbeidsplasser går tapt, og gi mindre inntekter til staten i årene som kommer. Forslaget vil også føre til svekkelse av prosjekter og teknologiutvikling som er viktig i arbeidet med å oppfylle klimamålene.

- Nå er det avgjørende at Stortinget forbedrer forslaget slik at vi faktisk kan sikre aktivitet og arbeidsplasser, sier Thorvaldsen. Vi har ikke bedt om skattelette, men om utsatt skatt. Dette koster ikke samfunnet noe, men vil gi store fordeler i årene fremover.

Da forslaget til revidert statsbudsjett ble lagt fram tirsdag hadde regjeringen en nyhet: Den har regnet på hva den samlede effekten blir for staten, og det er snakk om en stor milliardgevinst.

 

«Over tid anslås det at forslaget vil øke provenyet med om lag 14 milliarder kroner, målt som nåverdi med risikofri rente», skriver regjeringen i proposisjonen.

 

Kilde: Norsk Olje og gass

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078