23948sdkhjf

- Resten av 2020 vil bli utfordrende

Det sier styreleder og konsernsjef i verdens største stålprodusent, Lakshmi Mittal i ArcelorMittal.

- Den sosiale og økonomiske nedstengningen over hele verden har ført til sterk nedgang i etterspørselen etter stål, sa han da ArcelorMittal la fram sitt resultat for første kvartal – en periode hvor stålgiganten gjorde det bedre enn forventet tross koronakrisen.

Les også: Halvparten har mottatt permitteringsvarsel

- Bygg- og anleggsbransjen er forventet å bli de første næringene som kan restarte produksjonen når verden igjen nå letter på tiltakene. Det er viktig å understreke at det som nå skjer ikke er en slutt på nedstengningene, men en lettelse i tiltakene, sa han videre. Han la til at nøye planlegging for å sikre kundenes behov, men samtidig iverata de ansattes helse og sikkerhet, vil bli avgjørende framover.

UTFORDRENDE: - Hele 2020 kommer til å bli utfordrende, sier konsernsjef og styreleder i ArcelorMittal, Lakshmi Mittal. FOTO: ARCELORMITTAL

-Men vi har nå litt erfaring med hva det vil si å ivareta disse hensynene så langt, sa han videre, og fortsatte med å si at framtidsutsiktene er svært usikre., og at det er dette som kommer til å gjøre resten av inneværende år svært utfordrende.

Han takket også sine ansatte og aksjeeierne i selskapet fordi de har vist en så god støtte i å opprettholde en del av produksjonen, til tross for at etterspørselen har vært lavere med nedsatt kapasitet.

Les også: Forsikrer at Castberg-skipet skal oppfylle alle krav

-Resten av 2020 vil bli utfordrende, men jeg er sikker på at ArcelorMittal har erfaringen og uthldenheten til å komme seg gjennom disse tøffe tidene. Vi har de seneste årene jobbet iherdig med å komme I god balance økonomisk, og da koronakrisen slo til, hadde vi den laveste gjelden siden selskapet ble etablert, og det gir oss en god følelse, sa han.

Han roste på nytt de ansatte, og sa at ArcelorMittal har støttet de lokale myndighetene hvor selskapet har aktivitet. Blant annet har selskapet bidratt med sin kompetanse på 3D-printere og ventilatorer.

 Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219