23948sdkhjf

Ber om hjelp

Egersund Aker Solutions' større oppdrag tar slutt i løpet av våren. Hva som skjer etter dette, er svært usikkert.

Nå ber ifølge E24 Aker Solutions i Egersund om hjelp. Det er direktøren ved Egersund-verftet, Jan Ertesvåg, som uttaler til nettstedet at både 2020 og 2021 blir krevende år for verftet. Aker Solutions i Egersund merker nå at oljeselskapene har strammet inn som følge av koronakrisen og oljeprisfallet.

Les også: Aker Solutions vant milliardkontrakt

Aker Solutions Egersund har 520 fast ansatte – totalt 2400 med innleid arbeidskraft hadde sitt virke der for to måneder siden. Men så kom koronaen.

Selskapet har til sammen 900 ansatte som jobber offshore til vanlig, og 300 av disse er nå i jobb på verftet i Egersund. Disse ville ellers vært permittert.

Men det direktør Ertesvåg nå ser at de store oppdragene for verftet i Egersund vil være borte i løpet av våren. Kapasitetsbehovet vil dermed ikke vare lenge, så han ber, ifølge E24 politikerne på Stortinget om at det kan legges til rette for at oljeselskapene kan investere i nye prosjekter i stedet for å kutte disse.

Nye prosjekter vil nemlig føre til at «bare» 5000 mot anslagsvis 7000 færre ansatte vil måtte forlate Aker Solutions satt opp mot 2020-nivået.

Les også: Breidablikk-utbygging sikrer mange norske kontrakter

OPPDRAG SNART FERDIGE: Hva skjer med Aker Solutions i Egersund når de store oppdragene er ferdig i løpet av våren? FOTO: AKER SOLUTIONS

Når dette skrives forventes det en ny krisepakke til olje- og gass-industrien fra regjeringen. I forslaget skal oljeselskapene få skrive ned investeringene på skatt samme året som de gjøres, i stedet for at avskrivningene skal fordeles over seks år. I tillegg skal friinntekten, som er et tilleggsfradrag som skrive av – øke til 10 prosent det første året i forhold til 20,8prosent fordelt på fire år.

Dette er noe ikke oljenæringen synes særlig godt om, og viser til at endringen i friinntekten gjør at skattetrykket vil øke for bransjen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078