23948sdkhjf

Ikke fått permitteringspengene ennå

Jøtul-ansatte i Fredrikstad er sinte. De reagerer på at de ikke har fått penger som de var lovet av regjeringen da de ble permittert som følge av korona-tiltakene.

Ifølge Fredriksstad Blad, er det den uteblitte utbetalingen fra Nav de ansatte reagerer på, med bakgrunn i at regjeringen lovet permitterte penger da kraftige korona-tiltakene ble satt i verk. Regjeringen lovte å betale full lønn for 18 dager av permitteringstiden, med andre ord skulle bedriften dekke lønn de to første dagene, mens staten skulle dekke de 18 neste. Men penger har de permitterte ikke sett mye til, skriver avisa.

- Uteblivelsen av pengene rammer de permitterte og deres familier hardt, sier klubblederen ved Jøtul, Arild Johannessen.

Nav på sin side skriver så sent som 7. mai at de da jobbet med å lage en søknad på nett, og de skal komme tilbake når den er klar. For de permitterte må nemlig søke pengene på et skjema på nett.

- Det er mildt utrolig at ikke skjemaet er på plass ennå. Det er gått åtte uker siden reglene for permitteringer ble iverksatt. Dette er penger vi har krav, så det burde ikke være nødvendig å søke på eget skjema for dette. Pengene burde ha kommet automatisk, sier Johannessen til avisa i plankebyen.

Tirsdag ble det kjent at regjeringen foreslår at permitteringsperioden utvides fra 26 uker og ut oktober. Samtidig vil de utvide perioden med arbeidsavklaringspenger tilsvarende.

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094