23948sdkhjf

Har redusert antall medarbeidere med ca 7.000

Akers verdier er i fritt fall, og selskapet, som hadde 17.000 medarbeidere før koronakrisen, har nå om lag 10.000 igjen.

Det betyr at Aker ASA, som har eierandeler i både Aker BP, offshoreleverandøren Kværner og oljeserviceselskapet Aker Solutions, har måttet kvitte seg med om lag 7000 medarbeidere så langt. Flere medier melder at Aker-sjef Øyvind Eriksen tror at konsernet om et eller to år kan ha så få som 4000 ansatte.

– I oljesektoren er det veldig krevende nå, i særdeleshet for norsk leverandørindustri. I praksis er all ny aktivitet stoppet opp, og nå jobbes det med de kontraktene som ble tildelt før koronakrisen, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker til NRK. Det er spesielt ille for oljesektoren siden oljeprisfallet er så dramatisk i kjølvannet av koronakrisen.

Om lag halvparten av Kværners 17.000 medarbeidere er leid inn, resten er fast ansatte. De innleide arbeiderne er skyflet ut av selskapet og sendt hjem, fordi det er mange med utenlandsk bakgrunn. Aker har allerede permittert svært mange egne ansatte.

BEKYMRET: Aker-sjef Øyvind Eriksen er svært bekymret for norsk oljeservicebransje i tiden som kommer. FOTO: AKER ASA

Eriksen opplyser til NRK at det jobbes med ytterligere planer om nedbemanninger.

Eriksen mener i tillegg at det grønne skiftet kan bli satt tilbake, fordi hvis mange som sitter med god kompetanse forsvinner, så vil det bli vanskelig å gjennomføre det grønne skiftet. I tillegg vil mange lokalsamfunn bli hardt rammet av kuttene.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125