23948sdkhjf

- Planlegger for at OTD skal gå som planlagt

Den ene etter den andre messen internasjonalt og nasjonalt må avlyse. Men hva med OTD i oktober?

- Vi følger kontinuerlig med på retningslinjene fra myndighetene for store arrangementer i Norge. Foreløpig er det ikke kommet noen avklaringer for oktober, så vi kjører som planlagt, sier adm. dir. Odd Eide Knutsen i OTD i en e-post til Metalsupply.

ONS, som skulle gått av stabelen i månedsskiftet august-september måtte for et par uker siden kast inn håndkleet, og avlyse. Men OTD arrangeres i oktober, og de siste retningslinjene fra norske myndigheter for større arrangementer lyder at det er forbutd å samle 500 mennesker fram til 1. september. Torsdag kom regjeringen med nye oppmykninger for å lukke opp Norge igjen – i flere faser.

OTD skal etter planen finne sted i Sotra-hallen utenfor Bergen 14. til 15. oktober. I fjor i Stavanger hadde messa 17.000 besøkende.

- Hvis OTD skulle bli avlyst, hva vil det ha å si for dere som arrangør?

- OTD er den eneste aktiviteten vi arbeider med gjennom året, så en avlysning vil selvsagt ha konsekvenser. Samtidig iverksatte vi strenge kostnadstiltak og satte øvrige forpliktelser på hold allerede i januar/februar. Vi føler oss derfor trygge på at vi skal kunne ivareta kundene våre på en god måte, dersom OTD ikke skulle bli gjennomført, svarer Eide Knutsen videre.

IKKE DIGITAL MESSE: - Vi kommer ikke til å arangere OTD på digitale plattformer dersom den fysiske messen skulle bli avlyst som følge koronakrisen, sier adm. dir. Odd Eide Knutsen i OTD. FOTO: MORTEN DAHL

Han opplyser at messen nå har om lag 200 utstillere påmeldt så langt, men at de får vanligvis mange påmeldinger i perioden mars til august, og at disse har det vært færre av denne.

- Dersom vi skulle få grønt lys fra myndighetene for OTD 2020, forventer vi at dette tallet vil øke. Det er mange selskaper som avventer nå. Dette har også sammenheng med oljeprisen. Dersom denne er vedvarende lav oljepris kan det ha innvirkning både på påmeldinger og oppslutning, fortsetter den administrerende direktør i OTD.

 - Er dere forsikret mot en slik situasjon (force majeure)?

- I likhet med de øvrige store aktivitetene i Norge, har vi ingen forsikring mot en slik situasjon. 

- Er det mulig å gjennomføre messen helt eller delvis på digitale plattformer?

- Det er ikke et alternativ vi ser på. Vi kommer nok til å se i fremtiden at mange fysiske møter blir erstattet av videomøter og noen konferanser kommer nok til å bli digitale. Vi kommer ikke til å gå den veien. Vi mennesker er sosiale og trenger å møtes. Det gjør vi på OTD, avslutter Odd Eide Knutsen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078