23948sdkhjf

To nyansettelser

Grethe Hindersland og Mads-Andre Værnes. FOTO: ALCOA/KLEVEN

Grethe Hindersland er blitt ny country manager for Alca i Norge, og Mads-Andre Værnes er blitt ny finansdirektør ved Kleven Verft.

Det går fram av pressemeldinger fra de to selskapene.

-Dette er både en stor utfordring og en veldig spennende mulighet. Utfordringen motiverer meg, og jeg ser fram til å kunne bidra i enda større grad for å sikre nye oppdrag til de fantastisk dyktige ansatte i Kleven, sier Mads-Andre Værnes.

Værnes har en mastergrad i finansiell økonomi fra BI. Han jobbet deretter i PwC som revisor, og tok som ansatt i PwC en mastergrad i revisjon og regnskap. Etter dette var han i en periode økonomisjef for Ålesund-kontoret til Farstad Shipping.

Mads-Andre Værnes ble ansatt som finanssjef i Kleven Verft i september 2017. Han tar nå over som finansdirektør etter kollega Ola Beinnes Fosse som har valgt å tre av.

- Da jeg tok på meg jobben som finansdirektør under restruktureringen i 2018 var jeg veldig usikker på om det var det riktige å gjøre. Jeg visste det var en stor jobb som måtte bli gjort, og jeg var fullstendig klar over den viktige rollen som Kleven spilte, ikke bare i lokalsamfunnet, men også i internasjonal verftsindustri. Nå som Kleven er restrukturert finansielt og solgt videre til en stor internasjonal industriell aktør, føler jeg jobben jeg var satt til å gjøre i Kleven er gjort. Dette har vært en krevende tid for meg og min familie, ogj eg ser nå fram til å tilbringe litt mer tid med dem, sier avtroppende finansdirektør Ola Beinnes Fosse.

Grethe Hindersland er utnevnt som nye country manager for Alcoa i Norge,og utnevnelsen er tillegg til hennes eksisterende stilling som verksleder ved selskapets anlegg på Lista, som ligger i Farsund i Agder.

I sin utvidede stilling kommer Hindersland til å være selskapets primære forbindelse for offentlige og institusjonelle relasjoner på vegne av Lista, Mosjøen og selskapets kontor i Oslo. Hindersland rapporterer til Christine Keener, administrerende direktør i Norge og Alcoas Vice President Operations for Europa og Nord-Amerika.

– Jeg er ser fram til å påta meg dette ekstra ansvaret, og jeg gleder meg til å jobbe med våre lokale samfunnsledere, kunder, politiske ledere og foreninger for å diskutere Alcoas virksomhet og drift i Norge. Aluminium spiller en viktig rolle i et mer bærekraftig samfunn, og vår industri i Norge drives utelukkende av fornybar energi, sier Hindersland i pressemeldingen.

Hindersland jobbet inntil nylig som fabrikksjef ved Alcoas smelteverk i Portland i Australia, hvor hun jobbet siden august 2018. Hun ble verksleder ved Alcoas Lista i oktober 2019. Hun hadde tidligere jobbet der fra 2014 til 2018.

Hun har en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har også en bachelorgrad i mekatronikk fra Universitetet i Agder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08