23948sdkhjf

Kongsberg-vekst på tross av korona

| Av Redaksjonen | Tips redaksjonen om en historie

Kongsberg Gruppen leverer vekst i alle forretningsområder i første kvartal. Omsetningen økte med 93 prosent og endte på 6,7 milliarder kroner sammenlignet med 3,5 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

Det skriver Kongsberg Gruppen i sin rapport for første kvartal i år.

Les også: - Det verste som har rammet norsk industri

«Ordrereserven er fortsatt høy og kontantstrømmen solid, både som følge av et sterkt positivt bidrag fra driften og salget av undervannsteknologiselskapet Hydroid. Den finansielle effekten som følge av covid-19-pandemien har vært begrenset i første kvartal. Situasjonen gir imidlertid økt markedsusikkerhet fremover, særlig innenfor maritim næring», skriver selskapet i meldingen.

Nøkkeltall:

  • Ordreinngangen ble 6 812 milliarder kronder mot 3 661 milliarde i første kvartal i 2019, en økning på 3 151 milliarder kroner. Tallene for første kvartal 2019 inkluderer ikke Commercial Marine (CM). Inkludert proforma ordreinngang fra CM i første kvartal 2019 er økningen 1 178 milliarder kroner.
  • Driftsinntektene ble 6 678 milliarder kroner mot 3 462 milliarder i første kvartal i 2019, en økning på 3 216 milliarder. Inkludert for proforma driftsinntekter fra CM i første kvartal 2019 er økningen 1 345 milliarder kroner.
  • EBITDA ble 643 milliarder kroner mot 381 milliarder i første kvartal i 2019. Inkludert proforma EBITDA på minus 33 milliarder kroner fra CM var EBITDA i første kvartal 2019 348 milliarder.
  • EBITDA-marginen ble 9,6 prosent mot 11,0 prosent i første kvartal i 2019. Inkludert proforma CM i første kvartal 2019 var sammenliknbar EBITDA-margin 6,5 prosent.

- Kongsberg leverer vekst i alle forretningsområder, og ordreinngangen var god i hele konsernet. Covid-19-situasjonen utfordrer internasjonal handel og verdensøkonomien, og det gir økt markedsusikkerhet fremover, særlig innenfor maritim sektor. Vi ser samtidig generelle utfordringer knyttet til logistikk og internasjonal vareflyt. Våre viktigste prioriteringer i denne ekstraordinære situasjonen er å ivareta helse og sikkerhet for våre ansatte, levere på kundeforpliktelser og ta nødvendige grep som sikrer finansiell robusthet. Vi har i kvartalet gjennomført omfattende tiltak for å tilpasse oss situasjonen, og vi har beredskap på iverksetting av nye tiltak dersom situasjonen endrer seg, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

Kongsberg avsluttet 2019 med en rekordhøy ordrereserve. Dette forklarer den gode aktiviteten i første kvartal, sammen med et sterkt maritimt ettermarked.

Les også: Frykter alvorlig krise for Kongsberg-bedrifter

Konsernet øker omsetningen med 93 proent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor. Inkluderer vi omsetningen for Commercial Marine i første kvartal 2019, blir år-over-år-veksten 25 prosent.

Vekst og god ordreinngang i Kongsberg Maritime

Kongsberg Maritime (KM) har vekst i alle divisjoner og driftsinntektene endte på MNOK 4 543 i første kvartal. Ordreinngangen øker og utgjorde totalt MNOK 4 813, blant annet på grunn av et godt ettermarkedet samt økt ordreinngang i områdene Integrated Solutions og Propulsion & Engines.

VEKST: Kongsberg Maritime er hardest rammet av koronapandemien i Kongsberg Gruppen, men avdelingen viser økning i første kvartal. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Les også: 550 er blitt permitterte

Salget av det amerikanske undervannsteknologiselskapet Hydroid, Inc. til Huntington Ingalls Industries (HII) ble sluttført 26. mars 2020. Salget gir en regnskapsmessig gevinst på 1 340 milliarder kroner i kvartalet og en kontantstrøm på 3 631 milliarder før skatt.

Integrasjonen av det oppkjøpte selskapet Commercial Marine går som planlagt, og selskapet forventer å oppnå årlig kostnadsbesparelser på 500 millioner allerede i 2020, som tidligere annonsert.

Forsvarsvirksomheten øker inntektene og leverer på en solid ordrebok

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) gikk ut av 2019 med en rekordstor ordrereserve.  I første kvartal økte driftsinntektene med 42 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Forretningsområdet har hatt høy aktivitet i kvartalet, knyttet til leveranser på tidligere inngåtte avtaler på F-35, det amerikanske kjøretøysprogrammet CROWS og luftvernsystemet NASAMS.

Les også: Kongsberg Gruppen permitterer flere

 

VEKST 2: Også Kongsberg Aerospace & Defence viser gode resulater i første kvartal. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

- Jeg er godt fornøyd med kvartalsresultatene og hvordan vi har evnet å omstille oss og opprettholde tilnærmet normal drift i en krevende situasjon med covid-19. Med kontorer, serviceapparat og fabrikker i 40 land, har vi vært i stand til å holde kritiske globale operasjoner i gang, selv i en situasjon med omfattende reiserestriksjoner. Vi får nå bekreftet hvor viktig vår internasjonal tilstedeværelse er. Kongsberg Maritime har utstyr installert på 30.000 skip over hele verden, og store deler av servicetilbudet vårt er fortsatt operativt, blant annet ved hjelp av Kongsbergs digitale løsninger. På nåværende tidspunkt er det umulig å si hvor store konsekvensene av covid-19 vil bli, og hvor lenge situasjonen vil påvirke oss. Vi er forberedt på at det kan bli langvarig. Kongsberg Gruppen har en solid balanse, og vi er godt rustet til å takle ekstraordinære situasjoner og ivareta våre interessenter, avslutter konsernsjef Geir Håøy.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen
Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

North Sea Link i rute

Ukas vits: I skapet

Renault må kutte kraftig, men bilindustrien er på rett vei igjen

3,6 milliarders grønn krisepakke fra Regjeringen

Viktig intensjonsavtale for Kongsberg

Nyhetsbrev

Vedlikehold av skip viktig for Jotun

Oljearbeider skadet

3000 ansatte i Subsea7 mister jobben

Verftsindustrien skuffet

Fikk foten i klem under 1,2 tonn jernbjelke

Boeing sier opp 12.000

Får likevel ikke støtte

Brammer kjøper opp Geartech

Larsnes Mek bestiller sjøvannskjølere til brønnbåt

Tilbake etter permitteringer, nå mister de jobbene sine

Trolig avvikling – 12 kan miste jobbene sine

SE BILDENE: Ny milepæl på Johan Castberg

Åpnet testanlegg for karbonfangst

Kraner til besvær

Equinor forlenger helikopter-kontrakter

Hydro varsler oppsigelser i Sverige

Plattform-skroting kan bli “big business»

Ble som nye igjen etter rehabilitering

Krise-april for Kongsberg Automotive

Vil jobbe for et nytt opplæringsfartøy

Betydelig økning i lån fra Eksportkreditt

NHO: - Viktige grep for gradvis gjenåpning

Se alle Bedriftenes egne nyheter

FASTCUT NAVRONDELLER, raskere enn du tror. La gnistene fly!

Månedens referanse - mai 2020

Prøveutstyr for testing av asfalt

RS introduserer frekvensomformere for industriell automasjon

En rå ATEX sertifisert minipumpe

Bærende enheter i rustfritt stål

Funksjonskontroll med et tastetrykk

Aluminiumsrest drikkevann

Atex sertifiserte moment verktøy fra kNm Hydraulikk as

POM-C BLÅ - perfekt for næringsmiddelindustrien

Kantpresse med intelligent verktøyskifte fra SafanDarley

KAESER KOMPRESSORER utvider produktspekteret

HY-LOOP borrelåsfesting av kabler/fleksibel kabling

Free Webinar: Gear Metrology

Termoplastiske bæreenheter

To nye maskiner leveres

Klammer sett i A182 F316

Knallpris på KITAMURA vertikalfres!

Slyngrensing og priming

Plastdeler til testsett for corona laget med vakuum

Expanding the Boundaries of CT

Fiberstangsystem for UR10 + UR10e

Adapter for enkel tilkobling av energikjeder.

Norsecraft Tec AS styrker porteføljen innen sentralsmøring

Kardex erverver majoritetsandel i Robomotive

Send til en kollega

0.127