23948sdkhjf

Hydro og miljøstiftelsen ZERO inngår nytt samarbeid

Hydro og ZERO vil dele kunnskap og kompetanse for å akselerere og styrke mulighetene til grønnere produkter.

– Det er svært viktig at Hydro setter klimateknologi høyt på agendaen og vil jobbe for lavere utslipp og mer sirkulære løsninger i produksjon og bruk av aluminium.  Vi trenger næringslivsaktører som går foran og viser vei, og ZERO ser fram til å samarbeide og utfordre Hydro på dette området, sier Marius Holm, leder i Miljøstiftelsen ZERO.

Avtalen har et utgangspunkt på et år med en mulighet til å forlenge ytterligere to år. ZERO vil motta 200.000 kroner årlig under avtaleperioden.

For Hydro handler det grønne skiftet om å kutte utslipp samtidig som man produserer og bruker ressursene smartere. Hydro gir sine kunder tilgang til grønnere materialer og kunnskapen rundt hvordan man kan designe for en sirkulær økonomi.

Norsk aluminium har et betydelig lavere CO2 -avtrykk enn det globale gjennomsnittet og et CO2 -avtrykk som kun tilsvarer 1/5 av den kinesiske kullbaserte produksjonen. Norge og Europa har derfor en mulighet til å øke de nasjonale klimaambisjonene ved å stille høyere klimakrav og øke bruken av lokalt produserte varer i offentlige anskaffelser. Dette vil også vil bidra til å stimulere konkurranseevnen til bærekraftige produkter og løsninger.

– Samarbeid er avgjørende for utviklingen av en grønn og bærekraftig økonomi. Vi er derfor stolte av å ha inngått et nytt samarbeid med ZERO, sier Hydros bærekraftdirektør Bjørn Kjetil Mauritzen.

ZERO og Hydro har hatt ulike samarbeid tidligere, herunder Powerhouse-samarbeidet for klimaeffektive hus og gjennom den årlige ZERO-konferansen i Oslo.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094