23948sdkhjf

- Det verste som har rammet norsk industri

Kongsberg Gruppen er ikke bare bekymret over koronakrisen. Også det dramatiske oljeprisfallet uroer.

Men kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen er i et intervju med Laagendalsposten tydelig på at koronakrisen er det mest alvorlig som har rammet norsk industri moderne tid.

– I tillegg har vi også fått en dobbeltkrise grunnet det dramatiske fallet i oljeprisen. Denne ekstraordinære situasjonen gir mange utfordringer, blant annet relatert til markedsusikkerhet, logistikk og internasjonal vareflyt, sier han til lokalavisa.

Sølvbyen har et stort teknologimiljø i Kongsberg Industripark. Flere av aktørene er rammet av koronakrisen. Tidligere denne uka ble det kjent at TechnipFMCskal kutte 700 stillinger i Norge – deriblant på Kongsberg.

BEKYMRET: Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen er bekymret for situasjonen nå. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Hos Kongsberg Gruppen er det spesielt maritim næring som er rammet hardest. Det er her de fleste av de om lag 550 permitterte i konsernet er. Lie sier til Laagendalsposten at antall permitterte er noenlunde stabil, men at det er usikkerhet om det kan bli flere permitterte.

Han mener at myndighetene må komme med motkonjunktur-tiltak mot denne næringen, fordi den ekstra utsatt under pandemien.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079