23948sdkhjf

Først i verden: Stålet varmes med hydrogen

Linde Gas AS og Ovako i Sverige har sammen gjennomført en fullskalatest med å varme stål med hydrogen før valsing.

Testen ble gjennomført med gode resultater, noe som er en stor hendelse for stålindustrien da det kan bidra til å minske stålindustriens karbondioksid-avtrykk.

Dette skriver plastnet.se.

Kontroller av stålet viser at oppvarmingen med hydrogen ikke påvirket stålets kvalitet, noe som innebærer gode forutsetninger å innføre oppvarming av valseverk-ovner med hydrogen i full skala. Dette er et historisk gjennombrudd for stålindustrien da det beviser at CO2-utslippene fra valsing kan reduseres helt, og dermed redusere stålindustriens CO2-avtrykk drastisk.

Bruken av ren hydrogen i stedet for gasol i forbrenningen gir stor positiv miljøeffekt da det eneste som slippes ut er vanndamp.

-Å få være først ute med en slik teknologi er alltid spennende. Allerede sist høst prøvde vi å varme Ovakos stål med hydrogen på Lindes Combustion Tech Center i Älvsjö. Resultatene var meget lovende. Derfor er det svært spennende å se at det også fungerer i full drift, sier Ola Ritzen. Han er produktsjef for metallurgi ved Linde Nord-Europa.

Bærekraft er en grunnholdning for både Lindes og Ovakos virksomheter, og begge strever etter å minske CO2-avtrykket gjennom selskapenes produkter og løsninger.

− Det er veldig spennende at vi nå har bevis på at det går an å bruke hydrogen i oppvarming uten at det påvirker stålets kvalitet. Om vi kan gjennomføre denne investeringen vil det få en stor positiv effekt på miljøet. Vårt estimat er at en første investering skulle spare 20.000 tonn karbondioksid hvert år, og det er bare begynnelsen, sier Anders Lugnet, som er teknisk konsernspesialist på energi- og ovnsteknologi hos Ovako.

Linde og Ovako har utført testene på en sånn måte at det går å kopiere til full skala ved andre valseverk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094