23948sdkhjf

Måtte forklare oppsigelsene

Siden mange hos TechnipFMC har mer enn nok å gjøre nå, er det vanskelige for adm. dir. Christina Johansen å forklare ansatte hvorfor selskapet må si opp 700 av sine ansatte.

I et intervju med Laagendalsposten, sier Johansen at hun tror koronakrisen kan føre til lav aktivitet i oljesektoren over lang tid. Hun snakker om et to til fire-års perspektiv, og det er med bakgrunn i dette at hun har sett seg nødt til å måtte si opp om lag 700 ansatte i Norge.

De ansatte, som for tiden har nok å gjøre, hadde regnet med at det skulle bli permitteringer, men ikke oppsigelser.

– Permittering er aktuelt der du ser en midlertidig nedgang. Det gjør vi ikke nå. Dette kan vare i to til fire år, sier Christina Johansen til Laagendalsposten.

Tirsdag var 2400 ansatte innkalt til allmøte. Møtet foregikk digitalt, og de ansatte ble forklart av Johansen hvorfor ledelsen ser seg nødt til å si opp – og ikke permittere – ansatte. Johansen skulle gjerne sett at møtet kunne bli avholdt på normal måte – face to face – siden det var en alvorlig beskjed å gi.

MÅTTE FORKLARE: Adm. dir. Christina Johansen i TechnipFMC måtte forklare hvorfor det var nødvendig med oppsigelser overfor de ansatte.

Hun sier at det var en tung jobb å formidle oppsigelsene, som skal sluttføres i august. Det var ikke dette hun hadde tenkt seg etter forrige nedbemanningsrunde i 2018, da 300 ansatte måtte gå. Etter den tid har ifølge lokalavisa på Kongsberg, pilene pekt i riktig retning.

Christina Johansen uttaler også at hun er imponert hvordan norske myndigheter har håndtert koronakrisen så langt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078