23948sdkhjf

Equinor har signert rammeavtale med Siemens Energy

Sammen med Equinor skal Siemens Energy jobbe med å sikre høy oppetid, unngå produksjonsstopp, oppnå lavere kostnader, og ta i bruk grønnere løsninger. Avtalen ble signert i slutten av 2019, og gjelder både eksisterende felt der Siemens Energy er leverandør, samt mulig nye prosjekter.

Sikkerhets- og automatiseringssystemer er selve hjernen til plattformene, og er viktig for å sikre bærekraftige operasjoner på norsk og internasjonal sokkel. Avtalen dekker driftstøtte av systemer for daglig drift og sikrer kontinuerlig vedlikehold, endringer og oppgradering. Nye digitale løsninger og cybersikkerhet vil også bli en viktig del av systemene i årene som kommer.

- Olje og gassbransjen er i endring, og det blir viktig å ta i bruk nye løsninger. Vi er stolte av å få lov til å være med på denne utviklingen sammen med Equinor i mange år fremover, sier Bjørn Einar Brath, leder for Siemens Energy Offshore.

Avtalen inkluderer også en ny kompensasjonsmodell som belønner begge parter for sikre og effektive leveranser.

- Hvis vi i fellesskap lykkes med å redusere våre totale kostnader, vil det komme alle som er involvert i innsatsen til gode, sier Brath.

Avtalen består av i alt fire femårsperioder - én femårig hovedkontrakt samt tre opsjoner på fem år. Avtalen gjenspeiler et styrket samarbeid mellom Equinor og Siemens Energy der Siemens Energy skal tilby design- og ingeniørtjenester ved bruk av komponenter som er tilpasset for å jobbe sammen i en totalløsning. På denne måten kan Siemens Energy levere innovasjon, betydelige besparelser, forbedret planlegging til Equinor - i tide og med lavere risiko.

Kilde: Pressemelding fra Siemens

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187