23948sdkhjf

Kan ikke «peise» på enda

I mars ble 100 av 140 ansatte helt eller delvis permittert som følge av koronakrisen. Nå satser Jøtul på å være i full operasjon etter sommerferien.

Men først skal ovns- og peis-produsenten med fabrikk på Kråkerøy utenfor Fredrikstad trappe gradvis opp før sommeren fører til stengte dører igjen. Det skriver Fredriksstad Blad.

Sommerstengingen har vært planlagt i lang tid – før koronapandemien rammet Norge og Europa. Men viruset var langt fra planlagt for den utsatte bedriften utenfor Fredrikstad, som de seneste årene har vært utsatt for flere nedbemanninger og permitteringer.

Etter å ha vært stengt en periode siden mars, startet ifølge FB ovnsproduksjonen opp igjen i perioden 24. til 28. april, og den starter også fra 8. mai. Målet og håpet er at flere av de permitterte kan være tilbake på jobb igjen i juni, men adm. dir. Nils Agnar Brunborg tror ikke at Jøtul-fabrikken vil være oppe og gå for fullt igjen før etter sommeren.

HARDT RAMMET: Ovns- og peissalget til Jøtul stanset nesten opp over natta i mars som følge av koronakrisen. FOTO: JØTUL

Ovns- og peis-salget stanset så å si helt opp over natta i mars.

– Flere av våre viktigste markeder har vært stengt ned. Utenfor Norden selger vi mye til Frankrike, Italia, Spania, England og USA, og alle disse landene har vært mer eller mindre strengt ned under koronakrisen, sier klubbleder Arild S. Johannessen til Fredriksstad Blad.

Det positive er at flere av disse landene nå smått har begynt å åpne opp igjen, og håpet er at salget tar seg noe opp igjen også.

Jøtul er et verdensomspennende foretak med salg i en rekke land, og har i tillegg fabrikker i Polen og USA. I Polen går fabrikken fortsatt, men i USA ble fabrikken stengt ned i seks uker.

Adm. dir. Brunborg sier til FB at han er usikker på hvordan langtidsvirkningene blir.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079