23948sdkhjf

Sintef mest «in» hos teknologistudentene

Sintef er fortsatt den mest foretrukne arbeidsplassen blant landets teknologistudenter.

Det viser det ferske Karrierebarometeret for 2020. Det er fjerde år på rad at Trondheimsinstitusjonen Sintef topper listen over den mest attraktive arbeidsplassen for teknologistudenter, skriver NTB.

4600 økonomi- og teknologi-studenter har svart på spørsmålene fra Karrierebarometeret i perioden februar til april i år.

Blant økonomistudentene troner Innovasjon Norge på topp tett fulgt av Finn.no, Schibsted, Norges Bank, Microsoft og Tine.

Arve Kvalsvik i Evidente, selskapet som sammen med KarriereStart.no står bak Karrierebarometeret, mener det blir interessant å se om koronakrisen fører til at teknologistudenter i større grad trekkes mot rådgivende selskaper. Etter Sintef er det selskapene Equinor, Norconsult og Aker Solutions som topper disse studentenes popularitetsliste (se liste nedenfor), skriver NTB videre.

Andelen studenter som vil jobbe med olje og energi har sunket fra i fjor både blant økonomi- og teknologistudentene. Det er likevel tredjevalget til teknologistudentene, som har fornybar energi som sitt førstevalg og rådgivende ingeniørtjenester som nummer to.

Koronakrisen kan også ha gitt studentene nye preferanser når de skal velge mellom flere arbeidsgivere. Står det om to jobber med lik lønn og like oppgaver, er goder som ferie og fleksibilitet mest populært. Hele 67 prosent av studentene legger vekt på fleksibel arbeidstid, mens 47 er opptatt av muligheten til å ta flere og lengre ferier.

43 prosent er opptatt av bedre muligheter til å jobbe hjemmefra.

– Nå gir koronakrisen oss en sjeldent god mulighet til å trene oss i å jobbe virtuelt. De som bruker denne tiden til å «knekke koden» vil dermed kunne ha noen fordeler når det skal kjempes om kandidater fremover, sier Arve Kvalsvik i Evidente til NTB.

Dette er de 10 mest populære arbeidsgiverne blant teknologistudentene (endring i plassering fra 2019 i parentes):

1.Sintef (0)

2.Equinor (1)

3.Norconsult (1)

4.Aker Solutions (-2)

5.Hydro (3)

6.DNV GL (6)

7.Kongsberg Gruppen (-2)

8.Aker BP (1)

9.Cowi (6)

10.Multiconsult (-4)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078