23948sdkhjf

Venter inntektsfall på 30 % i år

“Aker Solutions forventer at inntektene for hele 2020 vil falle med om lag 30 prosent sammenliknet med 2019».

Det skriver selskapet i sin rapport for tallene første kvartal i år. Det er bare få uker siden selskapet trodde inntektsfallet vil bli 20 prosent, men koronakrisen og oljeprisfallet rammer den norske oljeserviceleverandøren hardt.

- Det er uvisst hvor stort inntektsfallet vi bli, men det er helt sikkert at andre kvartal vil være bli ett de mest usikre og forstyrrende kvartalene som vår industri vil oppleve. Gitt det usikre markedet framover, er det utfordrende å komme med noen detaljert veiledning for de nærmeste månedene, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo.

I første kvartal rapporter Røkke-selskapet inntekter på 6,5 milliarder kroner i første kvartal. Det er en nedgang på 10 prosent sammenliknet med same periode i fjor. Andre nøkkeltall i kvartalet er: EBITDA på 149 millioner kroner, EBITDA-margin på 2,3 prosent, og ordreinnkomst på 6,6 milliarder kroner. Ordrekatalogen er på 26,4 milliarder kroner. Selskapet opplevde spesielt tilbakegang mot slutten av kvartalet, heter det rapporten videre.

- Under disse ekstreme og helt spesielle forholdene, er nå vårt fokus på å ivareta selskapets økonomiske styrke – etter i den første fasen å ha hatt fokus på helsa og sikkerheten til våre ansatte, fortsetter Araujo, som legger til Aker Solutions som så mange andre selsap, har iverksatt en rekke tiltak.

Når dette er sagt så har selskapet en ganske solid ordrekatalog på 26,4 milliarder kroner etter å ha signert to store kontrakter i første kvartal. En var en femårskontrakt med Brunei Shell Petroleum, mens en annen var 20-årig ekslusiv master-kontrakt for å produsere og levere kabler til et olje- og gass-felt i Mexico-gulften for Chevron.

For en måned siden opplyste Aker Solutions at 650 ansatte var permittert, hvorav 400 i Norge. Nå skriver selskapet at det er til sammen 850 som er permittert.

Les mer om kvartalsrapporten her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125