23948sdkhjf

Overleverte brønnbåt – dåpen utsatt

Aas Mek. Verksted A/S leverte 23. april sitt nybygg nr. 202, en brønnbåt av typen AAS 1502 ST til rederiet Migdale Transport Ltd.

Dåpen skulle etter planen holdes på Orkenøyene i midten av mai, men er utsatt inntil videre på grunn av koronapandemien. Etter levering går nybygget til Skottland og inn på fast charter for Cooke Aquaculture sin oppdretts aktivitet i Skottland.

Rederiet Migdale Transport Ltd som mottar skipet, er hjemmehørende ved Bonar Bridge, Skottland, hvor de driver med smolt-produksjon, landtransport av levende fisk og brønnbåt- tjenester.

MODERNE: Brua på den nye båten er moderne med det siste nye innen teknologi. FOTO: AAS MEK. VERKSTED

Migdale Transport Ltd ble etablert i 2008 og har fra før brønnbåten MS Migdale ex Rofisk, som også er bygget av Aas Mekaniske Verksted. MS Marsali er rederiets første nybygg.

Brønnbåten har en lengde på nær 63 meter og en bredde på 12 meter. Lasteromskapet er på 1500 kubikkmeter og servicefart på skipet er 12 knop.

Båten er utstyrt og arrangert spesielt for transport av smolt, samt føring av levende fisk i lukket system. Båten er også utrustet med dewater laste/losse-system for ferskvannsbehandling av fisken. Nybygget er utstyrt med eget ferskvanns-produksjonsanlegg med kapasitet på 3000 m3 pr døgn, noe som tilsvarer at den kan fylle lasterommene med eget produsert ferskvann to ganger i døgnet for bruk i forbindelse med ferskvannsbehandling av fisken for lus, parasitter o.l.

Båten er videre arrangert for sortering, avlusing med filter for oppsamling av lus.

Fartøyet er spesielt konstruert for å kunne trykklosse med en trykkhøyde på opptil 15 meter. Dette for å kunne trykklosse direkte til slakteri eller mottakstanker på land.

I maskinrommet er det montert hovedmotor type Wärtsilä 8L20 på 1600 kW ved 1000 rpm, som er tilkoplet et Brunvoll gear og propellanlegg.

Strømproduksjon besørges av to stk Nogva Cummins QSK38-DM1 Tier 2, hver på 1044 kW v/1800 rpm, samt et havneaggregat type Nogva Scania type DI 13 75 M på 323 kW.

For best mulig manøvrering er det montert sidepropell forut og akter på 450 kW og 300 kW av type Brunvoll.

Alle system, maskineri, overvåking o.l. fjernstyres og logges fra bro via automasjonsanlegg.

 

Det er lugarer for 10 personer, alle med egne dusj og toalett.

Kilde: Pressemelding fra Aas Mek. Verksted

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078