23948sdkhjf

ArcelorMittal permitterer

Også verdens største stålprodusent – ArcelorMittal – er rammet hardt av koronapandemien. Nå permitterer selskapet 250 ansatte ved en fabrikk i USA.

Det er AreclorMittals fabrikk i amerikanske Cleveland, Ohio, som er blitt rammet hardt av koronakrisen, spesielt fordi mange av selskapets kunder – primært i bilbransjen og innen bygg og anlegg – har stengt ned sine fabrikker og prosjekter.

Permitteringene som nå finner sted ved fabrikken i Cleveland skal ifølge selskapet selv ikke vare mer enn seks måneder. Det er altså 250 ansatte som nå blir permitterte.

AreclorMittal har også annonsert at de vil stanse produksjonen ved fabrikken og gruva Hibbing Taconite i Minnesota, USA fra 3. mai til 6. juli som følge av koronapandemien. To andre gruver som er eid av Cleveland Cliffs og US Steel (Keetac) vil også opphøre produksjonen og dermed vil 1495 ansatte miste jobbene sine.

Verdens største stålprodusent opplyser videre at det vil komme til å bli en sterk nedgang i industriaktivitet i flere markeder over hele verden de kommende månedene. Planen er å redusere produksjonen og opphøre stålproduksjonen i forhold til hvert enkelt lands situasjon.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125