23948sdkhjf

Sverdrup Steel blir amerikansk

Etter 30 år som helnorsk bedrift, blir nå Sverdrup Steel i Stavanger solgt til utlandet – næmere bestemt USA.

Fra nå av vil Sverdrup Steel, som primært leverer metaller og legeringer til oljebransjen, bli amerikansk, og være tilknyttet Amari Metals Europe, skriver E24.

Kjøpesummen er ikke oppgitt, og de største eierne i Sverdrup Steel er Torstein Erevik via selskapet Cronifer AS med 45 prosent, Odd Jostein Helgøy med selskpet Jora Invest og Odd Mæhlre med selskapet Bakkemo.Helgøy og Bakkemo eier om lag 22,5 prosent hver.

- Gründere etablerte selskapet for 30 år siden, men alt har sin tid. Over tid har det vært jobbet med at nye eiere skal ta over, og det var sånn sett litt tilfeldig at det akkurat skjedde nå i disse tidene vi er inne i, sier administrerende direktør Kristian Rosenberg til E24.

Det nye eierselskapet vil være Sverdrup Steel Inc., som vil være registrert i USA, og selskapet vil altså være tilknyttet Amari Metals Europe.

Sverdrup Steel har gjennom oppkjøp blitt en stor aktør – ikke bare i Norge. Selskapet opererer allerede i ni land, og har om lag 70 ansatte. Ifølge E24 var omsetningen i 2018 på noe over 1,1 milliarder – noe som var en dobling fra året før. Resultatet før skatt var i to år siden på mer enn 73 millioner kroner.

Rosenberg innrømmer at det er tøffe tider for tiden, men foreløpig er ingen blitt permitterte.

Med de nye eierne har bedriften fått en sterk partner og en langsiktig industriell eier, og målet er å fortsette veksten også i et vanskelig marked.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078