23948sdkhjf

Eksplosjon på verft i Danmark

Tre personer som jobbet med et skip på verftet er hardt skadet.

Det var et verft i den danske byen Grenaa som ble utsatt for eksplosjon torsdag morgen. Tre ansatte som var i arbeid med et skip på Grenaa Skipsværft skal ifølge lokalavisa Norddjurs være hardt skadet. De var så alvorlig skadet at de ble fløyet til Rikshospitalet i København etter ulykken. Ingen andre skal være skadet, ifølge den danske lokalavisa, selv om to andre ble sjekket for røykskader.

De tre som ble skadet arbeidet med å reparere skipet "Grete Fighter".

En smed som jobbet på skipet forteller til den danske lokalavisa at han hørte et kraftig smell da eksplosjonen skjedde og umiddelbart etterpå så han en svært høy flamme ved styrehuset på skipet.

STEDET: Grenaa Skibsværft ligger midt i bildet ved havnen i Grenaa Havn. FOTO: GRENAA HAVN

- Det er jo forferdelig det som har skjedd og våre tanker går selvfølgelig til de pårørende. Arbeidet ble stanset opp etter ulykken, og de som jobbet på stedet er blitt tilbudt pyskolog-hjlep . De fleste har benyttet seg av dette tilbudet, mens andre igjen tok kontakt med sine egne psykologer, sier markedssjef Brit Løth Bager, HSM Industri A/S. Dette selskapet eier Grenaa Skibsværft.

Politi og brannvesen kom raskt til åstedet etter at ulykken ble meldt til politiet ved 9.40-tiden torsdag morgen. Brannvesenet fikk kontroll på brannen som oppsto i kjølvannet av eksplosjonen. Politiet skrev noe senere på twitter at det kan være snakk om en gasseksplosjon i forbindelse med arbeid på skipet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063