23948sdkhjf

Omsetning ned med 50 % siste uka i mars

Kongsberg Automotive er hardt rammet av koronakrisen. Bildelprodusenten melder om en kraftig nedgang i resultatet før skatt første kvartal i år.

Verdens bilprodusenter har satt produksjonen på hold under koronapandemien. De har så smått begynt å starte opp igjen produksjonen. Det har ført til at leverandører til industrien har slitt kraftig – inkludert Kongsbert Automotive, som melder om et resultat før skatt på minus 10 millioner Euro i første i kvartal i år. Nedgangen er markant ned i samme kvartal i fjor, da tilsvarende resultat var på 19,1 millioner Euro.

Kongsberg Automotive har en egen avdeling på Raufoss.

Det melder selskapet i sin kvartalsrapport. Den viser også at omsetningen falt fra 307 millioner Euro til 262 Euro i samme tidsrom, og Kongsberg Automotive skiver i samme melding at omsetningen falt med over 50 prosent den siste uka i mars – koronaviruset for alvor inntok Europa.

Forretningsområdene Powertrain & Chassis sto for over halvparten av fallet i selskapets totale omsetning - et fall på 20,6 prosent sammenlignet med i fjor.

Selskapet er i en alvorlig situasjon som følge av koronakrisen, og det har tidligere varslet en kapitalinnhenting på mer enn en milliard kroner gjennom konvertible obligasjoner og utstedelse av nye aksjoner, ifølge DN.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094