23948sdkhjf

- Staten bør kjøpe deler av aluminiumslager

Kan et statlig oppkjøp av aluminiumslager i krisetid være med på å redde hjørnesteinsbedriften Hydro i Høyanger?

Ordfører Petter Sortland (Ap) i Høyanger mener at det kan være en mulighet. Hydro er en sentral aktør i kommunen, aluminiumsverket sysselsetter mange. Når koronakrisen nå også rammer deres virksomhet, mener Ap-ordføreren at statlig oppkjøp av aluminiumslager kan være med på å sikre videre drift også etter koronapandemien.

Det er NRK som skriver dette.

Sortland mener at krisepakkene ikke alltid treffer godt nok, og det er derfor han lanserer tanken om et statlig aluminiumslager-oppkjøp som et alternativ.

Hydro er som mange andre hardt rammet av koronapandemien, spesielt etter at bilproduksjonen og salget av nybiler er stanset opp og salget har rast. Det har medført at aluminiumslagrene er blitt større og større.

– Jeg ser for meg at staten går inn med en pakke som er med og finansierer hele eller deler av lageret i en periode, sier han til NRK.

Fagforundet Industri Energi stiller seg positiv til innspillet fra ordføreren i Høyanger, mens Høyres næringspolitiske talsperson uttaler at det er vanskelig å ta stilling til det konkrete forslaget, men at hun tar med det seg videre.

Hydro er delvis eid av staten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11