23948sdkhjf

Denne plattformen vil gi 3000 årsverk i en krevende tid

Bygging av Aker BPs nye Hod-plattform vil gi mange arbeidsplasser langs kysten. Det er ett av prosjektene som kan bli realisert med næringens skatteforslag.

Dette skriver Norsk Olje og gass.

Hod skulle bli besluttet i mars i år, rett før koronakrisen slo inn over landet. Det er et «lite» prosjekt for oljenæringen. Investeringen er på fem milliarder kroner. Det er litt mer enn Fastland-Norges største investering de siste 10 årene, Hydros aluminiumsanlegg på Karmøy.

Nå er Aker BPs Hod-prosjekt satt på vent som følge av den krevende tiden vi er inne i.

Løsningen er klar

Men prosjektet kan igangsettes. Og det kan skje raskt. Med enkle grep kan arbeidsplasser skapes, i stedet for at gode medarbeidere skal gå ut i permitteringer og oppsigelser. 

Løsningen for å redde arbeidsplasser og opprettholde aktiviteten i olje- og gassnæringen er allerede klar, og har støtte fra både fagforeningene og næringslivet.

«Forslaget vårt til regjeringen går ut på at næringen får utsatt noen av skatteinnbetalingene som gjøres på nye prosjekter som Hod. Det vil gjøre prosjekter i Norge mer konkurransedyktige og beskytte arbeidsplasser i Norge. De utsatte innbetalingene vil bli betalt senere, med renter.Forslaget vårt koster derfor staten og fellesskapet ingenting, men vil sikre arbeidsplasser når vi trenger dem som mes», skriver Norsk Olje og gass.

 

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078